News

Un bărbat din Brașov și-a dat întâlnire printr-o aplicație cu două tinere, într-un apartament. E ireal ce a pățit acolo

Dating și pericolele „întâlnirilor fierbinți”. Un bărbat din Brașov, sechestrat, bătut și tâlhărit într-un apartament din Zărnești.
24.06.2023 | 12:08
Un barbat din Brasov sia dat intalnire printro aplicatie cu doua tinere intrun apartament E ireal ce a patit acolo
Specialiștii atrag atenția asupra pericolelor din spatele aplicațiilor de dating / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dating cu riscuri pentru un bărbat care căuta momente fierbinți cu două adolescente din orașul Zărnești, în județul Brașov. Un bărbat de 46 de ani a rămas fără bani, a fost bătut, sechestrat și tâlhărit, după ce s-a întâlnit cu două tinere, printr-o aplicație de dating.

Fetele aveau un complice

Bărbatul și-a dat întâlnire, printr-o aplicație de dating, cu două tinere, în vârstă de 17 și, respectiv, 23 de ani, într-un apartament închiriat din orașul Zărnești, în județul Brașov. Numai că întâlnirea la care spera s-a transformat rapid într-o situație de risc. Bărbatul a fost așteptat de cele două fete împreună cu un adolescent de 17 ani, de care, bineînțeles, victima nu avea habar.

ADVERTISEMENT

Sechestrat, bătut și cu banii luați

În monentul în care bărbatul a ajuns în apartament, cei trei au sărit pe el și l-au imobilizat. Fetele și complicele lor l-au bătut apoi și i-au furat banii. Mai rău, i-au furat și telefonul mobil, prin intermediul acestuia făcând tranzacții financiar bancare, potrivit anchetatorilor. Astfel, victima s-a trezit și fără 6.800 de euro din cont.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov a dispus mai multe percheziții domiciliare, polițiștii au sosit la șase adrese, de unde au confiscat telefoane mobile, alte bunuri și arme albe. Cele două fete și complicele lor au fost reținuți.

ADVERTISEMENT

Ei sunt acuzați de tâlhărie, lipsire de libertate, operațiuni financiar bancare frauduloase și accesarea ilegală a unui sistem informatic. La întreaga operațiune au participat Serviciul pentru Acțiuni Speciale Brașov, Serviciul Criminalistic Brașov, Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor din județul Brașov.

Pericolele din spatele aplicațiilor de dating

De la lansarea primului dating în anii 1990, întâlnirile online au crescut în popularitate și au devenit o practică standard în întreaga lume. Milioane de oameni folosesc aplicațiile de dating pentru a-și găsi perteneri, dar, pe lângă bucuria de a găsi un partener/ă de viață, există și riscuri.

ADVERTISEMENT

Evident, cele mai mari se referă la exemplul bărbatului din Zărnești. Poliția atrage atenția pericolului la care se expun în aceste cazuri doritorii de servicii sexuale via aplicațiile de dating.

Dar datingul poate ascunde inclusiv escrocherii online și comportamente nedorite sau amenințătoare. Pentru a vă asigura că întâlnirile se desfășoară fără probleme și în siguranță, este important să fiți conștienți de potențialele pericole și de modul în care le puteți evita, spun experții Kaspersky.

ADVERTISEMENT

Escroci manipulatori

Înșelăciunile cu aplicații de dating, cunoscute și sub numele de „înșelăciuni de dragoste” sau „fraude de dragoste”, apar atunci când o persoană crede că a stabilit o relație sau că s-a „cuplat” cu cineva prin intermediul unui site sau al unei aplicații de dating online. Dar persoana cu care vorbește este, de fapt, un escroc.

Escrocul manipulează sau convinge cealaltă persoană pentru a-i câștiga încrederea în timp, cu scopul final de a-i cere bani sau de a obține suficiente informații personale despre aceasta pentru a-i substitui persoana.

Site-uri de dating false

Nu toate aplicațiile sau site-urile de dating sunt autentice. Creșterea numărului de site-uri false de întâlniri de aplicații de dating frauduloase a fost de așa natură încât, în 2022, Better Business Bureau din SUA a emis un avertisment cu privire la acestea.

Site-urile de întâlniri false pot fi dificil de detectat, iar oamenii le găsesc, de obicei, prin intermediul anunțurilor online sau al rezultatelor motoarelor de căutare. La prima vedere, acestea par legitime: înregistrare automată prin intermediul conturilor Google sau Facebook, mărturii, un avertisment „18 ani și peste” și linkuri către pagini pe care utilizatorul se așteaptă să levadă pe astfel de site-uri. Cum ar fi o politică de confidențialitate și termenii și condițiile. Cu toate acestea, majoritatea profilurilor de pe aceste site-uri contrafăcute sunt frauduloase, iar răspunsul la acestea costă, de obicei, bani.

Profiluri false

Statisticile variază, dar se estimează că unul din 10 profiluri de întâlniri online este fals. Motivațiile din spatele creării unui profil de dating fals sunt variate: unele sunt create pentru a vinde sau a comercializa un produs altora, în timp ce altele sunt create pentru catfishing (crearea unei persoane fictive pentru a începe o relație cu cineva). Altele urmăresc să-i escrocheze pe utilizatori.

 

ADVERTISEMENT
Tags: