News

Daune uriașe cerute statului de familia unui muncitor ucis la Onești. Care e valoarea despăgubirilor

05.04.2021 | 23:51
Daune uriase cerute statului de familia unui muncitor ucis la Onesti Care e valoarea despagubirilor
ADVERTISEMENT

Familia unui muncitor ucis pe 1 martie la Onești de către Gheorghe Moroșan cere statului român daune morale uriașe. Valoarea despăgubirilor a fost făcută publică de avocatul urmașului unei victime.

Fratele lui Silviu Iștoan, cel care la doar 36 de ani era ucis cu sânge rece într-un apartament din Onești, solicită despăgubiri morale de 2 milioane de euro, anunță avocatul Adrian Cuculis.

ADVERTISEMENT

Aceste daune sunt solicitate de la Ministerul de Interne, care nu are decât să se întoarcă împotriva polițiștilor care au intervenit în mod greșit”, a declarat avocatul fratelui victimei.

Daune uriașe cerute statului de familia unui muncitor ucis la Onești. Care e valoarea despăgubirilor

Familia unuia dintre cei doi muncitori sechestrați și uciși într-un apartament din Onești cere despăgubiri morale de 2 milioane de euro, pentru lipsa de intervenție a Poliției.

ADVERTISEMENT

Această sumă uriașă este imputată polițiștilor trimiși la intervenție, Inspectoratului General de Poliție, criminalului și Ministerului Afacerilor Interne.

”S-au făcut primele cereri în dosarul Oneşti de constituire că parte civilă. Fratele uneia dintre victimele omorâte în apartamentul din Oneşti de către Moroşanu, solicită de la poliţiştii implicaţi în operaţiunea de salvare, dar şi de la conducerea Poliţiei şi Minister, alături de Moroşanu, plata unor daune de 2.000.000 de euro cu titlu de despăgubiri morale.

ADVERTISEMENT

Defalcarea sumelor este următoarea: 1.000.000 de euro – Paul (fratele decedatului), 500.000 de euro – soţia lui Paul (cumnata), câte 250.000 de euro pentru fiecare copil (implicit nepot de frate)”, anunţă avocatul Adrian Cuculis, potrivit Adevărul.

Daunele sunt cerute în dosarul aflat acum la Parchetul Tribunalului Bacău. Între timp, după acest caz de intervenție eșuat, conducerea Poliției Județene Bacău și a Poliției Onești a fost demisă, iar Parchetul a deschis dosar penal.

ADVERTISEMENT

Doi muncitori nevinovați, uciși de Gheorghe Moroșan la Onești

În prima zi a lunii martie, doi muncitori în vârstă de 36 și 52 de ani care renovau un apartament în Onești au fost uciși de către fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat.

Crimele au avut loc după ce agresorul i-a sechestrat și legat pe cei doi, în balconul locuinței. Poliția a deschis focul pentru a intra în apartament după ce negocierile dintre agresor și forțele de ordine au eșuat, la capătul a mai bine de șase ore.

În prezent, Gheorghe Moroșan este reținut pentru infracțiunea de omor calificat. Tribunalul Bacău a admis în 8 martie cererea procurorilor și a dispus arestarea preventivă.

ADVERTISEMENT