Life

Bărbatul cu transplant de inimă de porc a murit. Intervenția a fost făcută în ianuarie

David Bennett, bărbatul de origine americană care a devenit primul pacient din lume care a primit o inimă de porc modificată genetic, a încetat din viață la 57 de ani.
10.03.2022 | 08:22
Barbatul cu transplant de inima de porc a murit Interventia a fost facuta in ianuarie
ADVERTISEMENT

Bărbatul cu transplant de inimă de porc a murit la două luni de la intervenția chirurgicală, care a fost efectuată la un spital din Statele Unite ale Americii. Procedura medicală a avut loc pe 7 ianuarie 2022.

David Bennett, bărbatul cu transplant de inimă de porc a murit. Pacientul cunoștea riscurile operației

Centrul Medical al Universității din Maryland, unde a fost operat David Bennett în urmă cu două luni, a făcut anunțul devastator. Bărbatul cunoaștea riscurile operației, dar din păcate starea sa de sănătate s-a deteriorat în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

Decesul a survenit în cursul zilei de marți, 8 martie 2022, cauza evidentă a morții sale nefiind identificată în momentul de față, după cum a anunțat purtătorul de cuvânt al spitalului, Deborah Kotz.

„Suntem devastați de pierderea domnului Bennett. S-a dovedit a fi un pacient curajos și nobil care a luptat până la capăt. Transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei sale. 

ADVERTISEMENT

Domnul Bennett a devenit cunoscut de milioane de oameni din întreaga lume pentru curajul și dorința de a trăi”, a declarat Dr. Bartley Griffith, chirurgul care a condus transplantul lui Bennett, conform usatoday.com.

Mai mult decât atât, cercetătorii intenționează să efectueze o analiză amănunțită a morții sale. Rezultatele investigației urmează să fie făcute publice într-un jurnal evaluat de colegi.

ADVERTISEMENT

David Bennett, primul pacient din lume cu inimă de porc

Operația suferită de David Bennett, denumită xenotransplant, a fost realizată cu scopul de a rezolva lipsa de organe umane, pacienții fiind nevoiți să aștepte luni întregi pentru a ajunge să primească dreptul la o nouă viață.

Cadrele medicale care au efectuat intervenția în urmă cu două luni au stabilit că oamenii pot primi inimă de porc modificată genetic, organismul reușind să funcționeze destul de bine.

ADVERTISEMENT

„Rămânem optimiști și intenționăm să ne continuăm activitatea în studiile clinice viitoare”, a punctat dr. Muhammad Mohiuddin, expert în transplanturi interspecii, mai arată sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT