Sport

“Sunt celebru, scoate-mă de aici!” David Ginola, fotbalistul întors din morți, vedetă în noul sezon al celebrei emisiuni din Anglia

Nonconformistul David Ginola s-a întors din morți acum cinci ani, fiind resuscitat după ce inima i s-a oprit 8 minute. La 54 de ani, fostul star din Premier League își măsoară forțele într-un show de supraviețuire.
17.11.2021 | 21:30
Sunt celebru scoatema de aici David Ginola fotbalistul intors din morti vedeta in noul sezon al celebrei emisiuni din Anglia
David Ginola, aici alături de actuala sa parteneră, modelul Maeva Denat, își va pune la încercare forțele într-un reality show de tip ”supraviețuitorul”, la doar cinci ani după ce a înviat din morți. Credit foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

David Ginola a avut, fără îndoială, o viață ca-n filme. Și nu doar prin spiritul său de playboy, ci și prin faptul că în cazul său este perfect adevărată sintagma ”s-a întors din morți”.

Încă în atenția publicului, la 54 de ani, și cu o poveste de viață extrem de specială, nu este de mirare că le-a atras atenția producătorilor reality-show-ului ”I’m a Celebrity…Get Me Out Of Here!”.

ADVERTISEMENT

David Ginola s-a întors din morți acum cinci ani

Deși s-a retras din fotbal, nu s-a despărțit complet de acesta. Este expert pentru mai multe televiziuni și canale media și a candidat inclusiv la șefia FIFA. Iar când are ocazia, apare în meciuri caritabile. Unul dintre acestea putea să-i fie fatal.

Dragostea lui Ginola pentru vin roșu, brânză și carne roșie a determinat-o pe partenera lui Maëva să spună că mănâncă „ca un viking”. O dietă care aproape că l-a costat viața pe bon vivant în 2016.

ADVERTISEMENT

În timpul unui meci în scopuri caritabile, desfășurat la Mandelieu-La Napoule, sudul Franței, Ginola s-a prăbușit în timp ce alerga, căzând cu fața în gazon. Paramedicii au descoperit că și-a îngițit limba și a suferit un stop cardiac.

”Inima mi s-a oprit pentru cel puțin opt minute. Nu aveam puls. Eram mort. Apoi a sosit ambulanța aeriană și m-au conectat la un defibrilator”, declara, un an mai tîrziu, pentru The Sun, Ginola după ce s-a întors practic din morți.

ADVERTISEMENT

A fost transportat de urgență la spital, unde medicii i-au efectuat o operație de bypass cvadruplu de șase ore care i-a salvat viața.

O carieră cu multe realizări

Ginola a jucat la nivel de club pentru Toulon (1985–88), RC Paris (1988–90), Brest (1990–92), Paris Saint-Germain (1992–95). Trecându-și în cont, cu ultima, titlul de campion și Cupa Franței. Prestațiile sale la formația pariziană a determinat presa iberică să-l numească El Magnifico. În timp ce regretatul Johan Cruyff îl considera cel mai bun jucător al lumii.

ADVERTISEMENT

A plecat apoi în Anglia, la Newcastle United, pentru 2,5 milioane de lire sterline. Și a făcut parte din gașca ”Entertainers” ai lui Kevin Keegan, care au terminat pe locul al doilea în Premier League în sezonul 1995-96, cel mai bun rezultat din ultimele decenii.

A evoluat ulterior pentru Tottenham Hotspur (1997 –2000), acolo unde, în 1999, a câștigat atât premiul Jucătorul Anului PFA, cât și pe cel de Fotbalistului Anului FWA. Au urmat Aston Villa (2000–2002) și Everton (2002). S-a retras din activitate la 35 de ani.

În lumea showbiz

Cu un look de star hollywoodian, a fost o țintă pentru organizatorii de petreceri glam. Afișându-se, spre exemplu, cu Kate Moss la Festivalul de Film de la Cannes. Dar a avut și o carieră cinematografică după ce a absolvit cursurile RADA.

A apărut ca model pentru colecția primăvară/vară 1996 a lui Nino Cerutti și a fost ambasador L’Oreal. Ba mai mult, în 1997 a stabilit o premieră, fiind primul bărbat care a primit acest rol de la celebra Casă franceză. Și a înlocuit-o pe starul Friends, Jennifer Aniston, ca imagine a mărcii în campania “L’Oreal, pentru că meriți”.

A mai făcut reclame pentru Braun, cafeaua Carte Noire, stick-urile de memorie Kingston Technologies, casa de pariuri Ladbrokes, Renault, EA Sports (coperta FIFA 1997).

Un adevărat playboy

În viața personală Ginola a fost, de asemenea, un playboy. S-a despărțit după un sfert de veac de soția sa Caroline. Și a început o relație cu modelul Maëva, care este cu 22 de ani mai tânără.

În 2018 a devenit din nou tată, iar David este extrem de atent cu fiica sa. Așa cum, de altfel, a făcut-o și în cazul lui Andrea și Carla, care a ajuns acum model în Franța, cei doi copii din relația cu Caroline.

”I’m a Celebrity…Get Me Out Of Here!” un show de tip Survivor

”I’m a Celebrity…Get Me Out Of Here!” (“Sunt celebru, scoate-mă de aici”) este un reality show de televiziune britanic de tip ”supraviețuitorul”. Este creat de London Weekend Television (LWT), produs de ITV Studios și difuzat pe ITV . Formatul propune un grup de celebrități care trăiesc împreună în condiții extreme, iar fiecare dintre ei își asumă provocări pentru a-și asigura hrana și beneficii pentru grup și pentru a evita să fie exclus de telespectatori. Voturile din episodul final desemnează câștigătorul.

”I’m a Celebrity” atrage în medie peste 9 milioane de telespectatori la fiecare serie, succesul său generând o franciză internațională cu același nume. Prima serie a programului a debutat pe 25 august 2002 și a fost filmată în Tully, Queensland , Australia. Din 2003 până în 2019 locația aleasă a fost Murwillumbah, New South Wales, Australia. Iar în 2020 și anul acesta, din pricina restricțiilor de călătorie cauzate de pandemia Covid, programul a fost filmat în Castelul Gwrych din Abergele (Țara Galilor).

Celebritățile participante primesc o sumă de bani de la ITV din fondurile rezultate din taxele pentru votul prin SMS, telefon și servicii interactive. Iar banii sunt donați către organizații caritabile.

ADVERTISEMENT