Sport

Culisele ascensiunii lui David Miculescu, fotbalistul dorit insistent de FCSB: ”A înțeles importanța vieții extrasportive”

David Miculescu este unul dintre cei mai curtați fotbaliști, de echipele cu pretenții din Liga 1. Fostul antrenor al ”Bătrânei Doamne” a dezvăluit secretul ascensiunii atacantului dorit insistent de FCSB.
16.02.2022 | 12:13
Culisele ascensiunii lui David Miculescu fotbalistul dorit insistent de FCSB A inteles importanta vietii extrasportive
David Miculescu este foarte aproape de un transfer la FCSB. Sursa foto colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Internaționalul de tineret David Miculescu traversează cel mai bun sezon al carierei, iar acest lucru i-ar putea aduce în viitorul apropiat și un transfer la FCSB.

Gigi Becali a făcut oferte concrete celor de la UTA, informație oferită în exclusivitate de FANATIK și așteaptă finalizarea discuțiilor. Ce îl face deosebit de alți jucători din Casa Pariurilor Liga 1 a dezvăluit fostul antrenor al arădenilor.

ADVERTISEMENT

Laszlo Balint: ”Progresul lui a fost remarcabil”

La doar 20 de ani, David Miculescu este deja la al 5-lea sezon în tricoul ”Bătrânei Doamne” din Arad. În campionatul 2019/2020 a devenit om de bază la UTA.

Promovarea echipei în primul eșalon și evoluțiile constant bune l-au adus și în circuitul echipelor naționale de juniori și tineret.

ADVERTISEMENT

Sezonul în curs este de departe cel mai bun al extremei, iar Laszlo Balint a explicat cum l-a ajutat pe fotbalist să ajungă ”prioritate zero” pentru FCSB, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate încă din luna decembrie.

”Au fost momente în care l-am luat pe partea de analiză video și i-am arătat anumite situații în care pe dezvoltarea de joc mingea ajungea la el, el o dădea mai departe și nu avea reacția de a merge imediat către zona de finalizare.

ADVERTISEMENT

Ușor, ușor, a îmbunătățit acest lucru, precum și jocul între linii. Progresul lui a fost remarcabil, cel puțin în ultimul sezon. A înțeles importanța vieții extrasportive.

Nu vă gândiți la prostii, mă gândesc la alimentație când spun asta. E un detaliu foarte greu de controlat de noi, de antrenori, de staff-ul medical”, a explicat Balint, pentru GSP.ro.

ADVERTISEMENT

Care sunt calitățile principale ale lui David Miculescu

Fostul antrenor al echipei UTA a vorbit și despre calitățile care l-au transformat pe David Miculescu într-un fotbalist ”aproape” complet. Laszlo Balint este convins că fostul lui elev va ajunge un jucător important, într-un campionat puternic.

”Are calitate, îl ajută fizicul. Are talie, este puternic, are joc aerian și se ajută de piciorul drept deși este stângaci. Este principalul marcator al echipei, a înscris goluri care au adus puncte importante.

E clar că mai devreme sau mai târziu, Miculescu va face pasul către o echipă importantă. Cred că ar putea face pasul către o echipă importantă din străinătate”, a mai spus Balint.

7 goluri și 24 de meciuri are David Miculescu în actualul sezon din Casa Pariurilor Liga 1


  • (P) Cota BETANO pentru CS Mioveni – FCSB: 13,50 este cota pentru ”1 și sub 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: