Sport

David Popovici a cerut firmă de pază privată la Jocurile Olimpice de la Paris! Românul a explicat decizia uluitoare

David Popovici este subiectul unor controverse recente, după ce-a cerut condiții speciale pentru Jocurile Olimpice de la Paris, dar care ulterior a comentat totul.
29.03.2024 | 21:44
David Popovici a cerut firma de paza privata la Jocurile Olimpice de la Paris Romanul a explicat decizia uluitoare
David Popovici cere toate condițiile pentru performanță la Jocurile Olimpice de la Paris / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

COSR se află în pregătiri pentru perioada în care atleții vor sta la Jocurile Olimpice, iar David Popovici a surprins. Federația de Natație a cerut COSR o serie de condiții speciale, dorite de înotătorul campion, cum ar fi bodyguarzi privați. Un nou scandal ia amploare în sportul românesc, după ce-au avut loc proteste ale Sindicatului Naţional Sport şi Tineret.

David Popovici, cerințe speciale exagerate sau necesare?

David Popovici a refuzat cazarea în satul olimpic, pe baza unei decizii a părinților înotătorului, fost campion mondial și european. Comiteul Olimpic a fost surprins de cererile lui Popovici, întrucât nu s-a mai lovit de-o astfel de situație recent.

ADVERTISEMENT

Românul a oferit o serie de lămuriri cu privire la subiectul controversat în care este parte, oferind mai multe detalii. Concret, înotătorul consideră că distanță dintre cazare și baza de antrenament este prea mare, ceea ce atrage și necesitatea pazei private.

Întrucât nu va beneficia de condițiile standard ale atleților sosiți la Paris, David consideră că protecția sa este vitală. De asemenea, înotătorul adaugă și faptul că dorește să aibă liniște mentală pentru pregătirea fizică a probelor olimpice. Actualmente, David Popovici se află în pregătiri intense pentru JO de la Paris.

ADVERTISEMENT

”Jocurile Olimpice de la Paris se apropie cu pași repezi și urmează o perioadă de pregătire intensă ce necesită un mare efort atât fizic, cât și mental. Este esențial ca un sportiv care participă la o competiție atât de importantă, să aibă liniștea atât de necesară pregătirii.

În acest proces este implicată și logistica, dincolo de odihnă necesară și minimele nevoi ce ne ajută în menținerea rutinei și concentrării. Logistica implică și o simplificare practică, în cazul de față, cazarea în afară satului olimpic, având în vedere condițiile speciale din Paris și distanța dintre baza de concurs și satul olimpic.

ADVERTISEMENT

Asigurarea protecției și siguranței sportivilor și echipelor lor reprezintă în egală măsură o necesitate vitală și o prioritate pentru toate delegațiile care vor veni la Jocurile Olimpice, delegații ce urmează protocolul de securitate cerut de organizatori.“, a scris David Popovici pe pagina sa de Facebook.

Sport pe Surse a scris prima dată despre subiectul legat de David Popovici și bodyguarzii acestuia!

ADVERTISEMENT

Realitatea cerințelor lui David Popovici a fost trunchiată, conform acestuia

Popovici a specificat că protecția privată a sa pe durata Jocurilor Olimpice va fi suportată personal, nu din bani publici. De asemenea, adaugă că decizia a fost luată împreună cu echipa sa, asemenea altor sportivi, iar cazarea nu este de lux.

Înotătorul român consideră că povestea a fost trunchiată de cotidianele care au preluat știrea: „Consider că toate măsurile au fost analizate atent de către COSR și FRNPM astfel încât totul să se desfășoare bine. Povestea preluată de anumite canale media, dintr-un unghi desprins de realitate, cu jumătăți de adevăr prezentate ca adevăr absolut și fără o reală documentare, nu este corectă.“

Astfel, David Popovici a oferit lămuriri pe pagină să oficială, după cum urmează:

„De aceea, câteva precizări sunt necesare:

  • în urma analizării situației de către echipa mea, FRNPM, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și cu acceptul clar al acestor instituții, cazarea în afara satului olimpic a apărut natural și a fost aleasă ca fiind cea mai bună variantă în cazul meu;
  • această idee a apărut în urmă cu mai mult de un an și a fost o decizie de echipă, la fel cum a fost și în cazul altor sportivi care merg la aceeași competiție (canotaj, caiac-canoe);
  • hotelul de lux la care se face referire este un hotel obișnuit de 3 stele;
  • echipa mea a anunțat în repetate rânduri Federația de Natație și Pentatlon Modern și Comitetul Olimpic și Sportiv Român că serviciile de protecție privată vor fi achitate integral de către noi și nu din bani publici; președintele FRNPM Camelia Potec, președintele COSR Mihai Covaliu și secretarul general COSR George Boroi sunt cei care pot să confirme;
  • în istoria JO au fost și alte cazuri în care sportivi români au fost cazați în afara satului olimpic, rog presa să acorde mai multă atenție documentării;

Îmi doresc să ne respectăm reciproc, să muncim mai mult și să ne oferim unii altora ocazia de a ne reprezenta cu seriozitate și integritate în domeniul pe care fiecare dintre noi și-l alege“, a anunțat David Popovici, pe social media.

ADVERTISEMENT