Sport

David Popovici, semne bune înainte de Jocurile Olimpice! Victorii la 100 și 200 metri liber

David Popovici își continuă pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Paris și a obținut victorii importante la un concurs în Belgia.
24.03.2024 | 23:41
David Popovici semne bune inainte de Jocurile Olimpice Victorii la 100 si 200 metri liber
David Popovici își continuă pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Paris și a obținut victorii importante la un concurs în Belgia. Sursă foto: Marian Burlacu/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

În plin an olimpic, cel supranumit ”Racheta din România” a primit o lovitură teribilă. Recordul său în proba de 100 metri liber a fost doborât de chinezul Pan Zhanle, în vârstă de 19 ani.

Victorii de moral pentru David Popovici înainte de Jocurile Olimpice

Departe de ochii lumii, David Popovici se antrenează intens pentru Jocurile Olimpice de la Paris. El a ales să participe la ”Antwerp Diamond Speedo Race”, un concurs mic din Belgia, unde a obținut victorii în probele de 100 și 200 metri liber.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 23 martie, starul natației românești a dominat autoritar finala de 200 metri liber din întrecerea de la Antwerp. Popovici a fost înregistrat cu timpul de un minut, 46 de secunde și 51 de sutimi, fiind urmat la mare distanță de olandezii Koen Marsman (1:51.13) și Efe Ongoren (1:51.44).

În finala de la 100 metri liber, programată duminică, 24 martie, românul a fost cronometrat cu timpul de 48 de secunde și 34 de sutimi. Pe podium au mai urcat olandezii Sean Niewold (48.89) și Stan Pijenburg (49.67).

ADVERTISEMENT

David Popovici urmează să se pregătească în continuare pentru marele vis olimpic. El va participe luna viitoare la Campionatele Naționale de la Otopeni, care se vor desfășura în perioada 17-21 aprilie.

Popovici e cu gândul numai la titlul olimpic

David Popovici a început excelent anul 2024. Înotătorul în vârstă de 19 ani a câștigat cursele de 100 și 200 metri liber de la Euro Meet, o competiție care a fost găzduită de Luxemburg la finalul lunii ianuarie.

ADVERTISEMENT

Marele obiectiv al lui David Popovici în 2024 îl reprezintă Jocurile Olimpice. Înotătorul român a declarat la finalul anului trecut că abia așteaptă competiția supremă din această vară, de la Paris.

“De-abia aștept să ajung acolo. E cel mai important obiectiv al meu, fără presiune. Nu vreau presiune, se va pune, ține de mine să o blochez și câtă va ajunge la mine. Până la urmă nu contează deloc presiunea pusă de ceilalți dacă o ignor.

ADVERTISEMENT

“Consider că nu am nevoie decât de un bazin bun de 50 de metri când e vorba de competiții pre-Olimpiadă, fix înainte. Nu cred că luăm în considerare o competiție fix în bazinul ăla, fix în Paris. Sunt multe alte bazine pe același fus orar”, a spus Popovici.

ADVERTISEMENT