Sport

David Popovici, discurs de campion la revenirea în România: „Nu există magie, doar antrenament”

David Popovici a vorbit cu presa la revenirea în România. Înotătorul român a avut un discurs de campion după rezultatele de la Mondialele din Japonia.
30.07.2023 | 11:15
David Popovici discurs de campion la revenirea in Romania Nu exista magie doar antrenament
David Popovici a revenit în România după Campionatele Mondiale de Natație. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

David Popovici a revenit duminică dimineață în România, după experiența de la Campionatele Mondiale de Natație de la Fukuoka, Japonia. Sportivul român a susținut o conferință de presă alături de Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Român, în care a tras concluziile turneului final din Asia.

David Popovici, discurs de campion la revenirea în România: „Nu există magie, doar antrenament”

David Popovici nu a putut să-și apere în Japonia titlurile mondiale cucerite anul trecut la Budapesta. Sportivul de la CS Dinamo a încheiat pe locul al 4-lea în proba de 200m liber, în timp ce la 100m liber, David Popovici a terminat pe locul al 6-lea.

ADVERTISEMENT

La conferința de presă de la aeroport, sportivul român a scos în evidență cât de mult contează susținerea în astfel de momente și a avut un mesaj pentru copiii care-l urmăresc. „Vă mulțumesc pentru prezență. În primul rând, aș vrea să le mulțumesc oamenilor care m-au susținut, care mă susțin, care au urmărit Campionatul Mondial.

Am învățat acum cât de importantă e susținerea voastră, în vremuri și mai puțin bune, pentru că binele e în general celebrat la concursuri. E cea mai bună ocazie pentru mine acum să le transmit tinerilor și copiilor care mă urmăresc că nu există magie, există doar antrenament, efort constant pentru a-ți atinge țelul. 

ADVERTISEMENT

E complet normal și uman să nu-ți iasă întotdeauna. Chiar prefer să fiu un sportiv complet, care să știe să gestioneze suișurile și coborâșurile carierei imprevizibile pe care ți-o aduce sportul, prefer să fiu asta decât un robot care știe doar să câștige. Consider că aceste experiențe mă fac mai puternic”, a declarat David Popovici.

David Popovici: „Am două variante”

După fiecare rezultat înregistrat la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, David Popovici a explicat că nu s-a antrena atât de mult pe cât ar fi vrut pentru turneul final. „Rechinul” a pus pe masă variantele pe care le are în acest moment, după Mondialele din Japonia.

ADVERTISEMENT

„A fost cel mai intens an din viața mea, de la recordul mondial, până la BAC, până la Fukuoka. A fost un an haotic, bizar, dar am izbutit. Cred că acum e o oportunitate foarte bună pentru mine să înțeleg curajul și asumarea. Ține numai de mine cum reacționez când întâmpin obstacole în drumul meu. Doar asta pot controla. E un proces, iar eu sunt aici să învăț. 

După cum văd eu lucrurile acum, am două variante. Prima: las ceea ce s-a întâmplat să mă demoralizeze și să mă țină în loc. Sau las ce s-a întâmplat să mă motiveze. Voi alege varianta a doua, bineînțeles. Iubesc ceea ce fac, ăsta e sportul, asta e lumea reală, nu am cum să câștig întotdeauna, îmi pare rău dacă vă așteptați la altceva. 

ADVERTISEMENT

Aș vrea să închei cu un citat al lui Earl Nightingale: ‘Nu renunța niciodată la visul tău doar pentru că îți va lua timp să-l atingi. Timpul trece oricum’. Duminică frumoasă! Mulțumesc!”, a mai spus David Popovici.

David Popovici, extrem de încrezător: „Mă simt mai puternic ca niciodată”

David Popovici urmează să meargă în vacanță după Mondialele din Japonia. Sportivul român este extrem de motivat și își dorește să revină la formă maximă. Următorul obiectiv sunt Jocurile Olimpice de la Paris. „Mai am ceva de spus. Plec de la concursul ăsta cu ceva extraordinar de valoros, ceva ce am simțit și când am încheiat Jocurile Olimpice din Japonia. 

Sunt extrem de motivat, mă simt mai puternic ca niciodată. Trebuie să iau o vacanță acum, să am grijă de corpul și de psihicul meu, dar abia aștept să mă întorc la antrenamente. Vreau să fiu din nou cel mai rapid înotător din lume, cel mai bun, pentru că mă simt mai puternic ca niciodată”, a încheiat David Popovici.

„Cel mai important lucru este că sportivii noștri s-au întors acasă sănătoși, e un lucru foarte important, având în vedere deplasarea lungă, fusul orar diferit, celelalte condiții. Avem nevoie de o binemeritată vacanță, urmând să ne așezăm și să vedem care e planul pentru pregătirea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024”, a spus și Camelia Potec, la conferința de presă.

ADVERTISEMENT
"Sunt uimit că soția mea poate ieși singură pe stradă". Un tânăr din Guatemala, surprins de ce a descoperit în România
”Mașina de făcut bani” a schimbat calendarul din Spania
”Mașina de făcut bani” a schimbat calendarul din Spania
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024...
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024 pe infrastructura rutieră
Decizie definitivă în
Decizie definitivă în "duelul eclerurilor". Cine a câştigat procesul dintre Jamila şi Laura Laurenţiu
Tehnica simplă de respirație pentru liniștire. Cele două cuvinte pronunțate la inspirare-expirare
Tehnica simplă de respirație pentru liniștire. Cele două cuvinte pronunțate la inspirare-expirare
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Cine sunt românii care vor primi mai mulți bani la salariu. Poate te...
Cine sunt românii care vor primi mai mulți bani la salariu. Poate te afli și tu printre ei
Chec cu ciocolată și fructe de pădure. Desertul savuros care merită încercat
Chec cu ciocolată și fructe de pădure. Desertul savuros care merită încercat
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Godină și Cioroianu, contre dure în cazul Șercan: „Un dobitoc care lucrează vremelnic...
Godină și Cioroianu, contre dure în cazul Șercan: „Un dobitoc care lucrează vremelnic acolo”
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume