Sport

David Popovici, elogiat de unul dintre adversarii din finala de la 100 metri. ”Ești un adevărat campion!”

Medaliatul cu bronz în proba olimpică de 100 metri liber, Brent Hayden, a postat un mesaj emoționant la adresa lui David Popovici.
30.07.2021 | 10:56
David Popovici elogiat de unul dintre adversarii din finala de la 100 metri Esti un adevarat campion
ADVERTISEMENT

La doar 16 ani, David Popovici a bifat două finale la actuala ediție a Jocurilor Olimpice și și-a impresionat adversarii mult mai experimentați.

Brent Hayden, medaliatul cu bronz în proba regină din întrecerile de natație, a făcut public un episod care l-a avut protagonist chiar pe fenomenalul David Popovici.

ADVERTISEMENT

Brent Hayden: ”Un moment memorabil. Avid Popovici a venit la mine”

Canadianul Brent Hayden a postat pe Instagram un mesaj în care a dezvăluit dialogul pe care l-a avut cu înotătorul român, chiar înaintea finalei de la 100 metri liber.

”Acesta e încă un moment memorabil pentru mine la aceste Jocuri. David Popovici a venit la mine, în sala de mese, ca să-mi zică doar cât de mult l-am inspirat.

ADVERTISEMENT

Îţi mulţumesc mult, David, pentru cuvintele frumoase. Eşti un adevărat campion şi abia aştept să văd ce vei realiza, de-a lungul carierei tale”, a postat Brent Hayden pe rețeaua de socializare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brent Hayden OLY (@thebrenthayden)

David Popovici este considerat un fenomen. La doar 16 ani emană o forță care a atras atenția mult mai experimentaților lui adversari. De altfel, David s-a prezentat la Tokyo din postura de cel mai rapid om al planetei, în bazin.

ADVERTISEMENT

La 200 metri liber David Popovici a fost la două sutimi de secundă de prima sa medalie olimpică. În finala de la 100 metri liber a intrat cu al cincilea timp, dar a încheiat al 7-lea.

Pentru David Popovici urmează proba de 50 metri liber

David Popovici continuă să lupte pentru o medalie olimpică. Va intra în concurs şi în proba de 50 metri liber.

ADVERTISEMENT

Românul va înota în sesiunea a 5-a din calificări, programată vineri, de la ora 13:00. Semifinala se va disputa sâmbătă, de la ora 5:11, în timp ce finala va avea loc duminică, de la ora 4:30.

Ascensiunea fulminantă a lui David Popovici nu avea cum să treacă neobservată, nici de specialiști, nici de vânătorii de talente.

Până să își încheie aventura olimpică, românul este asaltat cu oferte de studii și burse din partea celor mai importante universități din Statele Unite.

ADVERTISEMENT