Sport

Declarația războinică a lui David Popovici înaintea finalei de la 100 metri liber: ”Am vrut să-l sperii, cred că am reușit”

David Popovici continuă să impresioneze în întrecerile de natație de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Românul este tot mai încrezător înaintea finalei de la 100 metri liber.
28.07.2021 | 11:16
Declaratia razboinica a lui David Popovici inaintea finalei de la 100 metri liber Am vrut sal sperii cred ca am reusit
ADVERTISEMENT

David Popovici traversează cea mai bună perioadă a carierei și confirmă în întrecerile olimpice rezultatele obținute în ultimele luni.

Românul s-a calificat în finala de la 100 m liber, proba lui preferată, și a mărturisit că și-a propus să pună presiune pe dublul campion olimpic Caeleb Dressel.

ADVERTISEMENT

Și-a derutat adversari cu strategia din semifinale

David Popovici s-a calificat în finala olimpică a probei de 100 metri liber cu al cincilea timp, 47.72. Știe că poate mai mult și a explicat că timpul său a fost influențat de o strategie nouă de cursă, pe care a încercat-o în premieră în semifinale.

”Am vrut să înot spre stânga, a fost prima dată când am încercat asta. Sunt tot felul de strategii, pe care le știm eu și antrenorul meu. El știe mai bine cum a fost cursa asta.

ADVERTISEMENT

Am vrut doar să-l sperii puțin (pe Caleb Dressel, principalul favorit în cursa de 100 metri liber – n.r.) și cred că am reușit. În finală nu știu ce strategie voi avea, trebuie să vorbesc cu antrenorul”, a mărturisit sportivul la TVR.

David Popovici continuă aventura olimpică și după finala de la 100 metri

Finala probei regină a întrecerilor de natație, 100 metri liber, este programată joi dimineața, de la ora 5:37, în bazinul Tokyo Aquatics Centre.

ADVERTISEMENT

David Popovici intră în concurs cu a cincea performanță. Timpul său din semifinale 47.72, este cu 61 de sutimi de secundă mai slab decât al liderului de moment, rusul Kliment Kolesnikov care a câștigat seria a doua în 47.11 secunde.

După finala de joi, de la 100 m liber, David Popovici va intra în concurs şi în proba de 50 metri liber. Românul va înota în sesiunea a 5-a din calificări, programată vineri, de la ora 13:00.

ADVERTISEMENT

Semifinala se va disputa sâmbătă, de la ora 5:11, în timp ce finala va avea loc duminică, de la ora 4:30.

În finala probei de 200 m liber, David Popovici s-a clasat pe locul 4, la distanţă mică de Fernando Scheffer (Brazilia), medaliatul cu bronz.

Brazilianul a obţinut 1:44.66, în timp ce înotătorul de 16 ani a terminat în 1:44.68, la două sutimi de o uriaşă performanţă.

ADVERTISEMENT