Sport

David Popovici, lăudat de presa din străinătate: „De unde l-ați scos pe acest fenomen?”

David Popovici continuă să uimească. Tânărul înotător român, în vârstă de doar 16 ani, s-a calificat în finala probei de 200 de metri liber, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
26.07.2021 | 10:56
David Popovici laudat de presa din strainatate De unde lati scos pe acest fenomen
ADVERTISEMENT

David Popovici s-a calificat în finala de la 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La 16 ani, puștiul va avea două curse marți, la Tokyo. Finala de la 200 metri liber, dimineaţă, și seriile de la 100 metri liber, imediat după prânz.

„David Popovici, o stea în devenire”

„În ultimele câteva săptămâni și, din motive întemeiate, s-au scris multe despre talentul tânărului în creștere, David Popovici. La recentele Campionate Europene de juniori, tânărul de 16 ani a fost senzațional, adunând 3 medalii de aur și reușind timpi spectaculoși.

ADVERTISEMENT

La Tokyo, Popovici, o stea în devenire, s-a trezit într-o altă companie, dar a fost din nou un „fulger” în bazin, arătând că performanțele sale nu au vreo legătură cu vârsta pe care o are” au scris cei de la swimmingworldmagazine.com

De unde l-ați scos pe acest fenomen?”, întreabă Alberto Martinez Fernandez, jurnalist la AS, care a venit la concursul de înot să-l vadă pe Hugo Gonzalez, de la 100 metri spate.

ADVERTISEMENT

David Popovici, primele cuvinte după calificarea în finală: „Acum 4-5 luni nici nu mă gândeam că mă voi califica într-o finală la 200 metri liber”

După cursa de la 200 metri liber, în care a reușit calificarea în prima sa finală olimpică, David a răspuns jovial și cu naturalețe întrebărilor. Și în engleză, apoi în română.

„M-am simțit un pic mai bine decât în serii, asta pentru că prima cursă a setat ritmul pentru ceea ce urmează. Cursa a fost foarte bună pentru mine, perfectă, am reușit să mă calific în finală, ceea ce e un lucru excelent!” a declarat proaspătul finalist.

ADVERTISEMENT

David recunoaște însă. „Acum 4-5 luni nici nu visam să mă calificam într-o finală la 200 de metri liber, chiar nu mă gândeam. Totul se mișcă repede, se schimbă pentru că am un antrenor bun și acum sunt în finală. Și sunt convins că va fi o finală de neuitat!”

Camelia Potec a anticipat performanța: “Când toată România se trezește, sperăm să venim cu vești bune că urmează și finale”

„A fost o zi cu foarte multe emoții, o zi în care doi dintre băieții care au participat astăzi în calificări, din cei trei, Popovici și Glința au reușit să se califice mai departe în semifinală, emoțiile vor continua.

ADVERTISEMENT

Mâine dimineață la noi sau în timpul nopții în România ei vor încerca să treacă mai departe și să se califice fiecare în finala probei, după care mai discutăm, e prea devreme să discutăm de medalii având în vedere concurența și performanțele tuturor sportivilor care înoată aici, la Tokyo.

Deja se bat recorduri mondiale, olimpice, încă din calificări.

Sperăm ca mâine dimineață, când toată România se trezește, să venim cu vești bune că urmează și finale”, a spus Camelia Potec, ceea ce s-a și întâmplat

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a...
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a străpuns urechea dreaptă: "Am auzit un şuierat, împuşcături"
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a...
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a spus Irina despre fostul milionar, ajuns falit și în azil
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Președinții americani asasinați. Istoria sângeroasă a SUA
Președinții americani asasinați. Istoria sângeroasă a SUA
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca...
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca un adevărat model. Dieta MINUNE ținută de soția lui Alin Oprea. E foarte UȘOARĂ!
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai...
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai bună oră pentru românii care trec granița din Bulgaria: „Pe pod am așteptat...”