Sport

David Popovici, mesaj emoționant de Ziua Națională a României. A devenit viral

David Popovici a postat o fotografie de milioane pe pagina sa oficială de Facebook, care a devenit rapid virală pe internet.
01.12.2023 | 21:47
David Popovici mesaj emotionant de Ziua Nationala a Romaniei A devenit viral
David Popovici vrea a doua medalie de aur la Campionatele Europene în bazin scurt. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

David Popovici este unul dintre cei mai iubiți și urmăriți sportivi români. Cel mai rapid înotătător din istoria României și dublul campion mondial a ținut să marcheze Ziua Națională printr-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

David Popovici, mesaj pentru România de 1 decembrie

David Popovici a ținut să transmită un mesaj compatrioţilor de Ziua Naţională a României, alături de foști mari campioni și sportivi ai României, în frunte cu Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

„Rechinul” a publicat o fotografie învelit în steagul tricolor de la Campionatul Mondial unde a devenit cel mai rapid înotător din istorie: „La mulți ani, români!”, a fost mesajul simplu din descrierea pozei.

Postarea a devenit virală în timp foarte scurt și a strans peste 11.000 de aprecieri și 800 de comentarii, 191 de persoane distribuind mesajul pe profilele lor.

ADVERTISEMENT

David Popovici se pregătește de la Campionatele Europene de Înot în bazin scurt

David Popovici va evolua la Campionatele Europene de Înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, care vor avea loc în perioada 5-10 decembrie 2023 la Otopeni. Campionul nostru va participa la probele de 100 și 200 de metri liber, unde a devenit campion mondial la Roma în 2022.

„Rechinul” va încerca astfel să cucerească a doua medalie de aur pentru România la Campionatele Europene în bazin scurt, după cea obținută la Kazan în 2021 la 200 de metri liber.

ADVERTISEMENT

Lotul României pentru Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023

România va participa la Campionatele Europene de înot în bazin scurt cu 21 de sportivi: David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Diana Stigher, Ioana Știrbu, Patrick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, Aissia Prisecariu, Andrei Ungur, Brigitta Vass, Mihai Gergely, Daniel Nicușan, Vlad Mihalache, Andrei Proca, Nandor Nagy, Maysa Rațiu, Anastasia Bako, Daria Silișteanu, Alexandru Stoica.

Antrenori: Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Andrei Pinticanu, Radu Claudiu, Răzvan Florea, Bogdan Stroe, Mircea Purcaru, Cătălin Ungur. Antrenor federal: Silviu Anastase.

ADVERTISEMENT

Programul complet al lui David Popovici la Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023

Programul la 100 metri:

  • serii – 9 decembrie, 10:15
  • semifinale 9 decembrie 19:31
  • finala – 10 decembrie 19:08

Programul la 200 metri:

  • serii – 8 decembrie, 9:40
  • semifinale – 8 decembrie, 18:28
  • finala – 9 decembrie 18:06