Sport

David Popovici, omul care în două luni și-a îndeplinit cele mai îndrăznețe visuri! Campion mondial, cel mai rapid din istorie și o inspirație pentru fiecare copil

În numai două luni, David Popovici a transformat în realitate visul de a deveni campion mondial și cel mai rapid din istoria unei probe de referință pentru natație, 100 metri liber.
13.08.2022 | 21:21
David Popovici omul care in doua luni sia indeplinit cele mai indraznete visuri Campion mondial cel mai rapid din istorie si o inspiratie pentru fiecare copil
În doar două luni, David Popovici a izbutit să transforme în realitate cele mai îndrăznețe visuri. Foto: instagram
ADVERTISEMENT

După ce a devenit dublu campion mondial în Ungaria, David Popovici mărturisea că i s-a împlinit un vis. ”Eu am filosofia de a mă îndrepta cât mai mult către perfecțiune. Când încerci să fii cel mai bun chiar vei reuși să fii. Asta e ținta mea și cred că și o rețetă pentru o viața fericită”, afirma el.

Însă nu era unicul său țel. Visa departe, să fie cel mai rapid om din lume. Și l-a îndeplinit, astăzi, la Roma, în finala la 100 metri liber. Dar și să fie o inspirație pentru alții. Lucru care, fără îndoială, începe să se simtă.

ADVERTISEMENT

”Sper să fi inspirat cât mai mulţi oameni nu numai să facă sport, ci să aibă o viaţă cât mai sănătoasă”

În final de iunie, David Popovici a făcut istorie pentru natația noastră la Mondialele din Ungaria. Iar la sosirea pe aeroportul Otopeni, declara, cu modestia care-l caracterizează, că și-a împlinit un vis.

”Mi-ar plăcea să fim în faţa absolut tuturor. Ăsta e cel mai mare vis profesional al meu, am reuşit să bifez pe lista mea de visuri, am vrut să devin cel mai bun din lume”, spunea atunci David.

ADVERTISEMENT

Era însă doar primul dintre obiective. Și nu a ezitat să nominalizeze următorul vis pe care-l are. ”Am vrut să devin cel mai bun din lume. Și am izbutit.

Cel mai mare vis al meu să devin cel mai rapid din istorie. Dacă se poate într-o probă, super, dacă se poate în toate și mai bine”, afirma el.

ADVERTISEMENT

Ei bine, iată, și acest țel a devenit realitate. A dominat seriile și semifinala. Iar în finală s-a întrecut pe sine. A întors doar al doilea la 50 de metri. Dar, pe a doua lungime de bazin, literalmente a ”zburat”. Iar la final, disputa cu adversarii trecuse în plan secund.

Toți ochii celor care au văzut transmisiunea directă erau pe acea linie roșie care reprezenta reperul fostei performanțe de referință. Pe care David Popovici a depășit-o copios.

ADVERTISEMENT

Nu este însă totul. Deși are numai 17 ani, David nu este doar un super-campion, ci probează și o maturitate la care mulți doar aspiră. Și a spus, în repetate rânduri, că mai are o dorință.

”Un alt vis al meu e să inspir cât mai multă lume și să trăiască cu mine această bucurie. Mi-ar plăcea să văd cât mai mulți copii și oameni înotând.

E o relație specială pe care o avem cu apa. Înotul e un sport minunat pentru inimă, pentru mușchi, pentru corp. Mi-aș dori să văd că toate bazinele aflate în paragină vor fi renovate”, mărturisea Popovici.

Ei bine, atmosfera creată la Europenele de juniori de la Otopeni, arată că și acest vis este împlinit. Și nu ne rămâne decât să sperăm, alături de David, că această emulație, acest val, cum îl numea el, va rezista în timp.

 

 

ADVERTISEMENT