Sport

David Popovici s-a îmbrăcat în aur în 2022! Câte medalii a câştigat înotătorul în vârstă de 17 ani la competiţiile internaţionale în doar două luni

David Popovici continuă, la Roma, suita incredibilă de succese și își adjudecă aurul la 100 metri liber cu un nou record mondial. Este a opta sa medalie în numai două luni de zile, șapte fiind de aur!
13.08.2022 | 20:12
David Popovici sa imbracat in aur in 2022 Cate medalii a castigat inotatorul in varsta de 17 ani la competitiile internationale in doar doua luni
”Rechinul” David Popovici a izbutit nu mai puțin de 8 medalii, între care 7 de aur, în numai două luni. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

David Popovici a avut o prestație fabuloasă în Stadio de Nuoto din Roma în proba de 100 de metri liber. În serii, vineri, a obținut cel mai bun timp, 47.20, record european.

În semifinale, a devenit al patrulea sportiv din istorie care coboară sub 47 de secunde. Și cu 46.98 și-a bătut recordul stabilit cu o zi înainte. Iar, în finală, nu s-a mulțumit doar cu o nouă medalie de aur. A devenit și noul recordman mondial, cu 46.86, spulberând performanța stabilită acum 13 ani de brazilianul Cesar Cielo Filho.

ADVERTISEMENT

A șaptea medalie de aur în două luni pentru David Popovici

Deja un nume de referință pentru întrecerile de juniori, David Popovici și-a arătat, încă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, că este decis să facă același lucru și-n competițiile seniorilor.

Și n-a pierdut vremea. A tras tare, luni de zile, la antrenamente. Iar la Mondialele disputate la Budapesta au venit și rezultatele. Două titluri mondiale, la 100 și 200 metri liber. Plus două recorduri mondiale de juniori.

ADVERTISEMENT

Era doar începutul. Pentru că România a găzduit, la Otopeni, Campionatele Europene dedicate juniorilor. Iar David Popovici și-a probat din nou clasa.

Și-a apărat titlurile la 50, 100 și 200 de metri liber, probe în care se impusese, în 2021, la Roma. În plus și-a trecut în cont un alt aur, cu ştafeta masculină de 4x100m liber. În care obținuse, alături de colegii săi, argintul, cu un an înainte. Medalie pe care, de data aceasta, și-a trecut-o în palmares cu ştafeta mixtă de 4x100m liber.

ADVERTISEMENT

”Simt că o mare parte din mine e împlinită văzând câtă lume a venit la aceste Europene de juniori, dar sunt tânăr și mai am multe ocazii. De ce să mă opresc aici?”, a declarat Popovici, după aurul câștigat la 100 m liber.

Atunci când privea deja, în perspectivă, către Europenele seniorilor. Găzduite de Stadio de Nuoto din Roma, bazinul în care, în 2021, dominase, pentru întâia dată, întrecerile juniorilor.

ADVERTISEMENT

”La Roma, la Europenele de seniori, va fi puțin diferit, va fi un turneu tipic. O să încerc să mă depășesc”, spunea Popovici. Care recunoștea că-și dorește să arate că este cel mai rapid înotător din lume.

Obiectiv îndeplinit, sâmbătă 13 august 2022. Alături de a opta medalie în numai două luni, din care șapte de aur! Fabulos!

 

ADVERTISEMENT