Sport

DDB pune piciorul în prag. Suporterii-acționari caută profesioniști care să salveze Dinamo

Dinamo s-a salvat in extremis de la retrogradare și suporterii-acționari nu mai vor să treacă prin emoțiile din ultimul sezon. Aceștia caută profesioniști care să redea gloria clubului din Ștefan cel Mare.
27.05.2021 | 14:52
DDB pune piciorul in prag Suporteriiactionari cauta profesionisti care sa salveze Dinamo
ADVERTISEMENT

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare suporterii-acționari au anunțat că se caută un președinte executiv și un director tehnic.

Ca să se facă înțeleși, fanii dinamoviști au amintit și sarcinile de serviciu ale celor ce vor ocupa în viitor cele două poziții din organigrama clubului.

ADVERTISEMENT

Reconstrucția începe în jurul lui Eftimescu și Uhrin

Suporterii-acționari și-au reiterat în același timp sprijinul pentru Constantin Eftimescu, cel ce coordonează acțiunile Asociației ”Doar Dinamo București” și Dusan Uhrin, tehnicianul care a reușit să o salveze pe Dinamo, din punct de vedere sportiv.

”Reușim!?

VOI DECIDEȚI

Iată ce avem de făcut!

Misiunea DDB este aceea de a salva Dinamo și împreună am făcut pași importanți în acest sens, însă drumul e lung.

ADVERTISEMENT

UNDE SUNTEM

Am luat două licențe, am salvat Săftica, achităm datorii care presupun faliment, am câștigat procese, am adus sponsori, ne “batem” cu spaniolii, sprijinim financiar CCJ, plătim salarii, prime, asigurăm deplasări și suportăm cheltuieli curente ale clubului.

Cheltuieli există și cu programul, de care nu toți suntem conștienți, amintim aici doar câteva: cardurile DDB, (sunt 15.228 acum) care ajung la membri cu eșarfe, hanoracele și alte promoționale pe care le oferim inclusiv ca premii la tombole, cheltuieli de curierat, IT, costuri cu sms-urile, costuri cu Netopia, aplicația prin care se efectuează plăți, am recondiționat din temelii și am achiziționat aparatură pentru cabinetul de recuperare fizio și așa mai departe.

ADVERTISEMENT

Ce nu putem face este să conducem clubul. De ce? Pentru că nu este menirea noastră și pentru că nu ne pricepem!

SOLUȚIA DDB!? CĂUTĂM PROFESIONIȘTI!

Am făcut asta în urma consultărilor cu președintele clubului și a câtorva oameni care știu ce înseamnă Dinamo. Decizia de a-l aduce pe Uhrin, asumată în totalitate de DDB, este confirmarea că am procedat corect!

ADVERTISEMENT

CE AVEM DE FĂCUT

Situația continuă să fie delicată la Dinamo. Există încă datorii, amenințarea spaniolă este încă prezentă și echipa se dezintegrează, dacă nu intervenim. Suntem obligați să achităm ce avem de achitat și să construim în același timp!

DUȘAN ARE NEVOIE DE NOI

În acest moment, în clubul Dinamo există doi oameni bătuți în cuie pe pozițiile lor. Constantin Eftimescu și Dușan Uhrin. Președintelui CA îi mulțumim pentru tot ce face pentru Dinamo, iar antrenorului îi mulțumim pentru că a acceptat să vină să ajute clubul, cu orice risc.

Eftimescu și Uhrin sunt punctele de sprijin ale DDB în acest moment. Oamenii ăștia au însă nevoie de sprijin și ei, iar aici intervenim noi.

– Dinamo are nevoie urgent de un PREȘEDINTE EXECUTIV și de un

DIRECTOR TEHNIC. Primul trebuie să rezolve problemele administrative și să atragă sponsori, iar cel de-al doilea să îl ajute pe antrenor pentru noul sezon. La Dinamo e nevoie acută de restructurare și de oameni care simt fotbalul! DDB îi caută și sperăm că îi vom găsi!

– Dinamo nu este diferit de oricare alt club din lume. Fără bani, nici la Dinamo nu se poate face nimic. Cea mai mare parte a bugetului este asigurată de programDDB. Supraviețuirea clubului și cooptarea unor profesioniști sunt imposibile fără implicarea susținută a fanilor. Următoarele două săptămâni sunt examenul nostru! Ne prăbușim și Dinamo cade odată cu noi sau vara asta o scoatem la capăt!

– Vom declanșa în curând bătălia finală cu acționarul majoritar! Nici 1 RON investit de tine nu este pierdut, banii se pot transforma în acțiuni și reduc totodată datoriile clubului, astfel că Dinamo va putea accesa împrumuturi la bănci.

Dăcă planul DDB reușeste, nu numai că vom începe noul sezon cu fruntea sus, ci există premise ca Dinamo să înceapă să producă, din nou.

SĂ TRECEM LA TREABĂ, CÂINILOR

– O să vină bani din drepturi TV, ne bazăm și pe sponsorii tradiționali, e posibil ca Dinamo să vândă și jucători.

– DDB caută parteneri și soluții alternative de finanțare.

– Dușan este ajutat în acest moment de managerul sportiv. Pe Mario Nicolae nu îl ține nimeni în brațe la club, ci ceea ce face. La Dinamo, pe banii suporterilor, mai ales, trebuie să rămână doar oameni care muncesc. Responsabilitatea DDB este imensă în acest sens!

– Bugetul pe care clubul se poate baza este în aer fără aportul suporterilor. Dacă nu ne implicăm serios, Dinamo nu va putea să înceapă campionatul!

Mai departe, rămân de rezolvat ”problemele” strict ale DDB: transparența, comunicarea mai eficientă și alegerile. Pentru alegeri, urmează să stabilim împreună o dată oportună, cu mare atenție însă, pentru că alegerile necesită logistică și mai ales timp, pe care astăzi nu le avem.

Depunerea candidaturilor, validarea lor, sistemul de vot, programul cu care candidații se vor prezenta în fața voastră și promovarea în mod egal a acestora necesită un pic de liniște și timpul despre care vorbeam, altfel în încercarea de a rezolva o problemă vom crea una și mai mare pentru program. Una imposibil de reparat chiar, de aceea e nevoie de rațiune, înțelegere, încredere și calm.

Acestea fiind spuse, ce credeți: reușim?

STĂ ÎN PUTEREA NOASTRĂ, CÂINILOR!”, au transmis suporterii-acționari ai lui Dinamo.

Cel mai critic an din istoria recentă a lui Dinamo

Al doilea cel mai galonat club de fotbal din România a încheiat recent cel mai greu sezon din istoria recentă. Din vara anului trecut, de când presupusul finanțator Pablo Cortacero a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni de la Ionuț Negoiță, clubul a avut numai de suferit.

Cortacero și partenerii săi s-au mulțumit să investească doar 500.000 de euro ducând clubul pe marginea prăpastiei, sufocat de datorii.

La sfârșitul anului trecut Pablo Cortacero și asociații lui au dispărut fără urmă, iar suporterii-acționari, reuniți în Programul DDB au făcut eforturi uriașe pentru a obține fonduri, să stingă datorii, să achite salarii restante.

Fără intervenția și eforturile suporterilor, clubul Dinamo ar fi putut să se desființeze. O eventuală retrogradarea în Liga a doua ar fi dus automat la pierderea siglei și palmaresului, în condițiile în care acestea sunt deținute de fostul acționar Nicolae Badea și ACS FC Dinamo, club ce activează în liga a patra, iar dreptul de dreptul de folosință pe o perioadă nedeterminată era atribuit clubului din Ștefan cel Mare cu condiția să evolueze în primul eșalon.

ADVERTISEMENT