Life

De câte ori e bine să întorci micii pe grătar. Metoda simplă prin care rămân suculenți și simți toată savoarea condimentelor

De câte ori trebuie să întorci, de fapt, micii pe grătar. Există o metodă simplă, prin care vor rămâne suculenți și savuroși.
28.04.2023 | 11:26
De cate ori e bine sa intorci micii pe gratar Metoda simpla prin care raman suculenti si simti toata savoarea condimentelor
De câte ori e bine să întorci micii pe grătar. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Micii se numără printre cele mai apreciate preparate de români, dar de câte ori trebuie să-i întorci, de fapt, pe grătar? Există un truc pe care bucătarii îl aplică de foarte mult timp.

De câte ori e bine să întorci micii pe grătar

Începe minivacanța de 1 mai, iar românii au plecat sau se pregătesc să plece la mare sau la munte. Mulți aleg să se bucure de Ziua Muncii acasă sau la un picnic, unde să facă un grătar, de unde nu lipsesc micii. Dar cum îi poți prepara ca la carte, astfel încât să te bucuri de un gust aromat?

ADVERTISEMENT

Rețeta originală a micilor, așa cum se preparau în 1920, a fost publicată chiar de renumitul restaurant Caru’ cu bere. Reprezentanții restaurantului au dezvăluit cum poți obține mici suculenți și aromați, exact ca în urmă cu mai bine de un secol.

Cei mai buni mici conțin carne de vită, la care se poate adăuga și carne de oaie, însă condimentele sunt cele care le dau aroma unică. Printre condimentele pe care le conține acest preparat se numără piper, cimbru uscat, ienibahar și coriandru.

ADVERTISEMENT

De asemenea, bicarbonatul de sodiu, zeama de lămâie, untdelemnul și o căpățână de usturoi sunt ingredientele care nu ar trebui să lipsească din compoziția micilor.

Pentru ca micii să-ți iasă așa cum trebuie, atunci este important să știi de câte ori se întorc pe grătar. Dacă respecți sfaturile celor mai buni bucătari, îți vor ieși exact ca la restaurant.

ADVERTISEMENT

Potrivit sfaturilor publicate de restaurantul Caru’ cu bere, cel mai bine este să întorci fiecare mic de trei ori, până când este prăjit. La prăjit, mici vot scădea puțin, motiv pentru care ajung să aibă dimensiuni mai mici decât atunci când sunt cruzi.

Nu se lasă să se pătrundă, pentru a nu se usca sucul care conține savoarea condimentelor. Nu e bine să îi prăjești la foc prea mic, altfel vor scădea prea tare și se vor usca, notează realitatea.net.

ADVERTISEMENT

Ingredientele pentru rețeta originală de mici

Pentru rețeta originală de mici se folosește carnea de vacă. Aceasta se ia de la gât, fără să fie îndepărtată grăsimea, după care se dă de două ori prin mașină. Dacă este prea slabă, atunci se poate adăuga sem de vacă sau de oaie, 100-150 g pentru fiecare kilogram cântărit de carne. Nu se adaugă slănină, carne de porc sau costiță, altfel vor strica gustul micilor.

Se fierbe o zeamă din oase de vacă cu măduvă, care trebuie să fie scăzută bine, din 500 g de oase la fiecare kilogram de carne. Pentru fiecare kilogram de carne de pregătesc ingredientele, pe care le poți regăsi în lista de mai jos, conform rețetei de la Caru’ cu bere.

  • 8 g de piper proaspăt pisat mărunt
  • 12 g de cimbru uscat cât mai proaspăt pisat mărunt
  • 4 g de enibahar pisat mărunt
  • 2 g de coriandru pisat mărunt
  • 2 g de chimion turcesc pisat mărunt
  • 1 g de anis stelat pisat mărunt
  • 8 g de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie
  • 1 lingură de untdelemn
  • 1 căpăţână bună de usturoi aromat şi nu din cel iute
ADVERTISEMENT
Tags:
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Industria din România cu profit uriaş, de peste 600 de milioane de euro,...
Industria din România cu profit uriaş, de peste 600 de milioane de euro, în 2023. Bucureştenii au generat o treime din sumă
Ce poate face acum vedeta care a avut o relaţie de 8 ani...
Ce poate face acum vedeta care a avut o relaţie de 8 ani cu soţia fratelui său. A vrut s-o cucerească şi pe soacra acestuia
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
„Zeul Haosului” vine spre Pământ. NASA îl monitorizează cu atenție
„Zeul Haosului” vine spre Pământ. NASA îl monitorizează cu atenție
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o...
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o cel mai tare. Nu i-a fost rușine să spună asta!
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată