Life

Rețetă mici de casă. Trucul minune cu bicarbonat de sodiu. Așa ies pufoși

08.05.2021 | 14:01
Reteta mici de casa Trucul minune cu bicarbonat de sodiu Asa ies pufosi
Rețetă mici de casă. Trucul minune cu bicarbonat de sodiu. Așa ies pufoși. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă o rețetă de mici de casă inedită, care nu dă greș, mai ales dacă folosești trucul cu bicarbonat de sodiu, care îi ajută să iasă pufoși și gustoși. Află cum trebuie să preparii mici ca să ai o masă reușită alături de cei dragi. 

La sfârșit de săptămână, este momentul perfect pentru o ieșire în aer liber și un grătar împreună cu familia și prietenii, mai ales dacă vremea este suficient de caldă. Mititeii sunt apreciați de majoritatea românilor, așa că trebuie să-i pregătim cât mai bine.

ADVERTISEMENT

Citește în continuare și află care este rețeta de mici de casă care îi face să iasă pufoși și ce truc trebuie să folosești. Iată care sunt ingredientele necesare și modul de preparare ca să obții un rezultat favorabil.

Rețetă mici de casă. Trucul minune cu bicarbonat de sodiu. Așa ies pufoși

Mititeii nu lipsesc de la grătarele românilor și există multe feluri de a-i prepara, astfel încât să te bucuri de ei și de gustul lor desăvârșit. Într-o rețetă de mici de casă ai nevoie și de un truc pentru ca totul să iasă bine. Bicarbonatul de sodiu poate face minuni dacă alegi să-l folosești în rețeta pentru mici.

ADVERTISEMENT

Vremea s-a încălzit, așa că este momentul perfect să ne bucurăm de un grătar la aer proaspăt, alături de oamenii dragi. Iată cum poțin face mititeii să iasă pufoși cu o rețetă de casă prezentată de savoriurbane.ro.

Este mai bine să faci mici de casă decât să-i achiziționezi din comerț, pentru că nu știi întotdeauna dacă ingredientele sunt sănătoase. În plus, îi poți condimenta după bunul plac, ca să nu fie nici prea iuți, nici prea sărați.

ADVERTISEMENT

Cum să faci rețeta de mici de casă. Ingredientele necesare

  • 700 g carne de vită (pulpă)
  • 300 g carne de oaie sau porc (mai grasă – piept, ceafă)
  • 250-350 ml supă de oase sau apă foarte rece
  • puțin ulei pentru uns mâinile, tocătorul, tăvile

Condimentele pentru 1 kg de carne

  • 22 g sare
  • ½ linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • o lingură rasa de cimbru uscat
  • 5-6 boabe de ienibahar
  • ½ linguriță de bobițe de coriandru (aprox. 30 de bobițe mici)
  • o linguriță rasă de semințe de chimen
  • 2 lingurițe de boia dulce (paprika)
  • 5-7 căței de usturoi mari (sau 10 mai mărunți)
  • o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu
ADVERTISEMENT

Rețetă mici de casă. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Află din rândurile următoare cum să faci cea mai bună rețetă de mici de casă. Înainte de toate, se toacă carnea. Pulpa de vită se taie în cubulețe, iar feliile de piept de porc se curăță de șoric și oase, dacă au capete de vertebre. Acestea se cântăresc astfel încât să rămână 300 g.

Se taie și pieptul de porc în bucățele, după care se așază alături de carnea de vită. Se montează mașina de tocat carne și se echipează cu sita care are cele mai mici găuri. Toată carnea și cățeii de usturoi se trec prin ea.

În acest timp, se zdrobesc condimentele. Toate, în afară de bicarbonat, se pun în mojarul cu pistil, astfel încât să devină o pulbere fină și aromată. Se regătește și lingurița de bicarbonat de sodiu alimentar.

Carnea măcinată se pune în bolul unui robot de bucătărie, care trebuie să fie echipat cu cârligul pentru frământat aluat. Pasta de mici trebuie frământată puternic timp de câteva minute la robot. Se poate face și manual, dacă nu ai la dispoziție un robot de bucătărie.

Se pun condimentele măcinate și bicarbonatul de sodiu peste carne, apoi se pun la robot. Se adaugă treptat supă de oase, caldă sau rece, pentru ca pasta de mici să devină moale. Se muta pasta într-un bol curat și se acoperă cu folie de plastic. Este nevoie de răbdare pentru a face o rețetă de mici de casă, pentru că pasta se lasă la frigider peste noapte.

Dimineața, se scoate castronul cu pasta de mici și se lasă 30 de minute la temperatura camerei. Se mai poate frământa carnea cu mâinile încă 2-3 minute. Se ia un pos de cofetărie (pungă), iar colțul acestuia se taie la 4 cm, după care se umple cu o parte din pasta de mici.

Se trasează cu el inii lungi pe un fund de plastic uns cu ulei. Nu trebuie să fie făcuți prea subțiri, oricum se vor usca la prăjit. Se taie micii la 10 cm și se ung cu ulei. Între timp, se va pregăti tava cu ulei și se mută mici, aranjându-i puțin la capete.

Se acoperă cu o folie și se pun la frigider, atunci când toți micii au fost așezați în tavă. Se face focul la grătar și se așteaptă până ce jarul este potrivit, după care se unge cu o bucată de slănină. Se pun micii la prăjit, iar căldura trebuie să fie medie spre mare.

Micii se întorc, din când în când, pentru a fi prăjiți pe toate părțile. Micii de casă sunt gata de servit. Poftă bună!

 

ADVERTISEMENT