News

De câți bani ai nevoie ca să-ți cumperi un palat în România. Suma este una impresionantă

Milionarii din România au acum ocazia să cumpere un palat în centrul unui oraș important din țară, cu o istorie de sute de ani.
27.10.2022 | 11:19
Palat în Cluj la 7 milioane euro. Foto: ZCJ
ADVERTISEMENT

Mai exact e vorba de o clădire istorică din centrul orașului Cluj-Napoca, situată pe bulevardul Regele Ferdinand, fostă Strada Podului.

Cât costă un palat din Cluj-Napoca

Potrivit anunțurilor imobiliare, palatul a fost scos la vânzare pentru suma de 7.5 milioane de euro, bani care ar ajunge oricui să-și cumpere o vilă în orice oraș important al lumii și chiar să fie vecin cu vedetele de la Hollywood.

ADVERTISEMENT

Palatul cu elemente renascentiste este vecin cu multe alte edificii din secolele 18-19, pe vremea când orașul era condus de nobilimea maghiară. Potrivit Ziua de Cluj, clădirea e amplasată pe un teren de 677 mp, cu 400 mp amprentă la sol și 1450 mp suprafață utilă.

Învecinat cu edificii din epoca romană și medievală, clasificate monumente istorice de importanță națională, palatul are 48 de încăperi și 16 băi. Această casă uriașă a fost construită undeva în jurul anului 1500 și are momentan o destinație mixtă.

ADVERTISEMENT

Pe lângă posibilitatea de locuire într-un apartament de 300 mp amplasat la ultimul nivel, palatul conține mai multe birouri unde își desfășoară activitatea mai multe societăți.

De exemplu, aici are sediu o societate notarială din oraș, însă în anii trecuți pe durata verii în curte era deschisă o terasă cunoscută și apreciată în Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

Piața imobiliară din Cluj-Napoca este cu siguranță în top, alături de București, astfel că în vară o vilă se vindea cu prețul de 3.1 milioane de euro.

De această dată era vorba de o vilă situată în Făget, o zonă mărginașă a orașului, însă plină de verdeață. Vila de 480 mp valora în acel moment 3.1 milioane de euro, conform anunțurilor publicate de agențiile imobiliare.

ADVERTISEMENT

”Curtea generoasă este plină de vegetație, dispune de teren de tenis, 1 iaz, 1 foișor și 1 bucătărie de vara. Finisajele sunt premium, se vinde complet mobilată și utilată.

În jurul proprietății se găsește o frumoasă pădure și alte vile. Zona nu este aglomerată, ci oferta tot confortul necesar traiului liniștit al unei familii care nu dorește să locuiască în mijlocul agitației citadine”, precizau cei de la Napoca Imobiliare.

ADVERTISEMENT