Fotbal intern

Ioan Becali a explicat de ce Chipciu nu a vrut să ajungă la FCSB: ”Nu putea să fie rezerva lui Crețu”

Autor: Adrian Baciu | 17.01.2020 | 09:01
Ioan Becali a explicat de ce Chipciu nu a vrut să ajungă la FCSB: ”Nu putea să fie rezerva lui Crețu”
De ce a ales Chipciu CFR Cluj în detrimentul FCSB: ”Nu putea să fie rezerva lui Crețu”. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a dat lovitura iernii pe piața transferurilor și l-a luat pe Alexandru Chipciu, un jucător cu șapte trofee în Liga 1 și un om de bază al naționalei României în ultimii ani. Mutarea s-a în Gruia a adus reacții adverse la FCSB. Dacă jucătorii îl înțeleg, Mihai Stoica critică decizia fostului stelist. Pe de altă parte, Ioan Becali, fostul agent, a spus adevărul despre transferul internaționalului român.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 6,55 este cota pentru ”pauză/ final: x/2”. Vezi aici mai multe cote!

ADVERTISEMENT

De ce s-a transferat Chipciu la CFR Cluj și nu la FCSB: ”Nu putea să fie rezerva lui Crețu”

Alexandru Chipciu a avut de ales între a semna cu echipa lui Marius Șumudică, Gaziantep Gazisehir, și a reveni acasă. În cele din urmă, jucătorul de 30 de ani a ales să semneze cu rivala celor de la FCSB, CFR Cluj.

Ioan Becali a explicat decizia luată de fotbalist și a spus că din punct de vedere material oferta din țară a fost aproape similară celei din Turcia

ADVERTISEMENT

“Chipciu are cam aceeași ofertă de la Cluj ca cea pe care a primit-o din Turcia. 30.000-40.000 de euro nu însemna mare lucru pentru Chipciu. Cluburile din Istanbul au datorii însă mari, probabil că doar Basakhşekir are stabilitate”, a spus fostul impresar la Telekomsport.

Fostul impresar de jucători a ținut să-i dea indirect o replică lui Mihai Stoica. Directorul sportiv de la FCSB se declarase dezamăgit de opțiunea lui Chipciu. Becali a spus că jucătorul nu a fost dorit la vicecampioană, acolo unde nu-și permitea să stea rezervă.

“FCSB nu a avut nevoie de Chipciu, mi-ar fi spus-o Gigi Becali. Nu putea să vină Chipciu să fie rezerva lui Creţu”, a spus Becali pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
  • 168 de meciuri și 34 de goluri a avut Chipciu pentru FCSB în perioada 2011-2016
  • 7 trofee a câștigat Chipciu cu FCSB în acest interval

Stoica, dezamăgit de alegerea lui Chipciu 

Directorul sportiv al clubului FCSB, Mihai Stoica, a avut o reacție dură după transferul lui Alex Chipciu la CFR Cluj.

”Dacă Chipciu ar fi avut o singură propunere, cea de la CFR, aș fi fost doar supărat. Nu pe el, ci pe natura situației. Faptul că a respins o ofertă mai bună financiar dintr-un campionat mult mai puternic decât al nostru și a ales să ne (să-mi) fie adversar m-a dezamăgit”, a declarat Stoica.

ADVERTISEMENT

”L-am întrebat dacă l-a nemulțumit absența unei oferte din partea lui Gigi Becali. A negat categoric, spunându-mi răspicat că nu s-ar fi întors. Când mi-a cerut sfatul, i-am spus să aleagă ce crede el că e mai bine pentru el și familia lui”, a fost reacția lui Mihai Stoica după transferul lui Alex Chipciu la CFR Cluj.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri