Sport

De ce a fost condamnat Dănuț Lupu la închisoare cu executare. Motivarea Instanței

Instanța a revenit cu explicații pentru condamnarea cu executare a lui Dănuț Lupu. Cum arată motivarea deciziei luate în cazul fostului fotbalist prins la volan fără permis.
04.10.2023 | 16:58
De ce a fost condamnat Danut Lupu la inchisoare cu executare Motivarea Instantei
De ce a fost condamnat Dănuț Lupu la închisoare cu executare. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu a fost condamnat definitiv la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare, pentru că a fost prins în două rânduri conducând fără permis. Fostul fotbalist a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGAnu este în țară și că urmează să se întoarcă la finalul săptămânii.

De ce a fost Dănuț Lupu condamnat cu executare. Motivarea Instanței

Dănuț Lupu a fost condamnat la închisoare cu executare pentru că era recidivist. Astfel, judecătorii au fost siliți să dicteze în acest caz o pedeapsă cu executare, conform Agerpres. Prima abatere a avut loc pe 23 octombrie 2017, iar a doua pe 30 iulie 2020.

ADVERTISEMENT

A doua oară, Dănuț Lupu a fost oprit de un echipaj de la Rutieră în județul Ilfov, la volanul unui autoturism Volvo. Pentru că avea permisul suspendat, Dănuț Lupu a fost trimis în judecată din nou. Astfel, pedeapsa cu suspendare s-a transformat în sancțiune cu executare.

Procesul a început la Judecătoria Cornetu. Fostul fotbalist și-a recunoscut faptele și a mărturisit că se grăbea să ajungă la spital. În fază inițială, judecătorul a considerat că acțiunile întreprinse de Dănuț Lupu nu sunt grave.

ADVERTISEMENT

În privinţa urmărilor, instanţa constată că acestea s-au rezumat la pericolul abstract pentru siguranţa circulaţiei pe drumurile publice şi nici nu există indicii din care să rezulte că inculpatul ar fi condus agresiv sau periculos”, „se reţine că acesta a avut o atitudine sinceră, de recunoaştere a faptei, colaborând cu organele judiciare”. 

Explicațiile instanței după ce Dănuț Lupu a fost trimis la închisoare

Astfel, Dănuț Lupu a fost condamnat la o pedeapsă de 4 luni de închisoare, însă magistratul a constatat că fostul fotbalist este recidivist și a fost nevoit să dicteze o sancțiune cu executare în ambele dosare.

ADVERTISEMENT

Cele două sancțiuni fuzionează, iar la cea mai grea de 6 luni se adaugă un spor de o treime din condamnarea de 4 luni, rezultând în final 7 luni şi 10 zile, cu executare. Apelul lui Dănuț Lupu de pe 2 octombrie a fost respins.

„Aspectele invocate de inculpat privind faptul că se simţea rău sau că nu ar fi reuşit să cheme un taxi ori să fie condus de o altă persoană la o unitate de spital cu un autovehicul nu se circumscriu vreuneia dintre cauzele justificative ori de neimputabilitate prevăzute de lege. 

ADVERTISEMENT

Solicitarea apelantului de a se dispune pedeapsa amenzii este nefondată, având în vedere modalitatea de comitere a faptei, împrejurările de săvârşire a acesteia, care denotă un pericol social relativ ridicat pentru siguranţa traficului rutier, faptul că inculpatul nu este la primul contact cu legea penală şi a perseverat pe cale infracţională, săvârşind fapta în termenul de supraveghere stabilit anterior, fără a ţine seama de clemenţa soluţiei de amânare a aplicării pedepsei”, se arată în motivarea instanței.

Dănuț Lupu se va preda la finalul săptămânii: „Vin sâmbătă sau duminică”

După ce a primit vestea tulburătoare, Dănuț Lupu a intrat în direct la FANATIK SUPERLIGA. Fostul fotbalist a dezvăluit că nu se află în țară, ci urmează să se predea poliției la finalul săptămânii.

„Până la urma urmei, nu am omorât pe nimeni, nu am furat bani, nu m-au prins drogat, nu m-au prins băut. Astea sunt legile în România, nu avem ce face. Eu le respect, dacă ei au considerat că sunt un pericol public nu am ce să fac.

Eu trebuie să mă predau, acum, în 6 ore, Pe undeva, poate, nu știu dacă am făcut bine sau rău. Eu sunt plecat de o săptămână din țară, am să mă întorc sâmbătă sau duminică și am să mă întorc să fac ce îmi cere statul.

Dacă eu sunt plecat și dovedesc că am plecat să-mi fac niște analize. Eu cred că sănătatea omului e mai importantă ca orice. N-am spus că fug, n-am spus că nu accept. Dar voi veni sâmbătă sau duminică, Când voi veni, mă vor aștepta cu flori la aeroport. Glumesc acum”, a spus Dănuț Lupu.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş...
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş întoarce...
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română