Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Dănuț Lupu, condamnat la închisoare cu executare! Motivarea instanţei: “Pericol social ridicat!”

Dănuț Lupu a fost condamnat la închisoare cu executare pentru conducere fără permis. Motivarea instanţei.
02.10.2023 | 18:36
Danut Lupu condamnat la inchisoare cu executare Motivarea instantei Pericol social ridicat
Veste-șoc: Dănuț Lupu, condamnat definitiv la închisoare cu executare! FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT
04-10-2023
15:40

Motivul pentru care Dănuţ Lupu a fost trimis după gratii! Cum explică instanţa

Magistraţii au explicat în motivare care sunt motivele pentru care au respins argumentele lui Dănuţ Lupu, care a declarat că a condus fără permis pentru că se simţea rău şi se îndrepta spre spital: 

“Aspectele invocate de inculpat privind faptul că se simţea rău sau că nu ar fi reuşit să cheme un taxi ori să fie condus de o altă persoană la o unitate de spital cu un autovehicul nu se circumscriu vreuneia dintre cauzele justificative ori de neimputabilitate prevăzute de lege.

Solicitarea apelantului de a se dispune pedeapsa amenzii este nefondată, având în vedere modalitatea de comitere a faptei, împrejurările de săvârşire a acesteia, care denotă un pericol social relativ ridicat pentru siguranţa traficului rutier, faptul că inculpatul nu este la primul contact cu legea penală şi a perseverat pe cale infracţională, săvârşind fapta în termenul de supraveghere stabilit anterior, fără a ţine seama de clemenţa soluţiei de amânare a aplicării pedepsei”, se arată în motivare. 

Dănuț Lupu a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru că a condus în mai multe rânduri fără carnet. Fostului internațional român i s-a respins apelul și a primit sentința de  7 luni și 10 zile de închisoare cu executare și trebuie să se predea la Penitenciarul Rahova.

Dănuț Lupu, condamnat la închisoare cu executare. Decizia este definitivă și irevocabilă

Pe 4 septembrie, Dănuț Lupu s-a prezentat în fața judecătorului într-un nou termen după ce a fost prins, de mai multe ori, conducând fără permis. Pe fond, team-managerul lui CS Dinamo a primit o condamnare de închisoare cu executare de 7 luni și 10 zile și a formulat apel.

ADVERTISEMENT

În momentul respectiv, avocatul apărări a cerut transformarea pedepsei în amendă penală, judecătorii au rămas în pronunțare pentru data de 2 octombrie, când s-a decis că inculpatul nu poate evita închisoarea.

„Avem un breaking news, o știre anunțată de as.ro, o știre pe care nu îmi face plăcere să o anunț, dar asta este. Dănuț Lupu, condamnat definitiv la 7 luni și 10 zile de închisoare, pentru poveste cu condusul! Definitiv! Deci, țineți-vă bine! Definitiv, este cu executare.

ADVERTISEMENT

E așteptat să se prezinte la penitenciarul Rahova. Știrea anunțată de as.ro în urmă cu un minut, un breaking news. Repet, Dănuț Lupu, condamnat definitiv la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare. Este așteptat la penitenciarul Rahova să își ispășească pedeapsa.

Potrivit prosport.ro, Dănuț Lupu a primit pedeapsa în cazul în care a fost prins conducând fără permis. S-a respins apelul inculpatului Dănuț Lupu, se arată în decizia din dosarul penal nr. 13016 din 2022, iar Lupu a fost condamnat la 7 luni și 10 zile și trebuie să se prezinte azi la Rahova pentru că a condus fără permis.

ADVERTISEMENT

Faci jumătate de an de închisoare că ai condus fără permis, care este o infracțiune, dar mi se pare șocant”, a dezvăluit Horia Ivanovici, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

De ce a condus Lupu fără permis

Tot la începutul lunii septembrie, fostul internațional român a mărturisit că a fost nevoit să conducă fără permis de conducere din cauza problemelor de sănătate care trebuiau remediate urgent.

ADVERTISEMENT

„Vreau doar să menționez că îmi pare rău, dar am fost nevoit să conduc pentru că mă simțeam foarte rău. Regret faptele, dar nu aveam altă posibilitate. Am sunat la taxi și la Uber, dar nu am găsit. Am fost nevoit să fac asta când am văzut că nu vine. Nu am făcut accident, nu am fost băut sau drogat”, a transmis Lupu în declarația pe care, ulterior, a semnat-o.

„CAB în dosarul penal nr 13016/1748/2022 respinge apelul inculpatului Dănuț Lupu.

02.10.2023

Ora estimata: 09:00

Complet: S2 C6 A

Tip soluție: Respins apel

Soluția pe scurt: DP 1401/A/ În baza art.421 alin.1 pct.1 lit.b Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de către apelantul inculpat Lupu Dănuţ împotriva sentinţei penale nr. 79/16.02.2023, pronunţată de Judecătoria Cornetu în dosarul nr. 13016/1748/2022. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă pe apelantul inculpat la plata sumei de 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 2 octombrie 2023.

Document: Hotarâre 1401/2023 02.10.2023”, este hotărârea în cazul în care Dănuț Lupu a fost condamnat.

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA se vede LIVE și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial. În această duminică va avea loc o ediție specială a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, de la 10:30.

SOCANT | Danut Lupu, LA INCHISOARE! Decizie DEFINITIVA a Curtii de Apel

ADVERTISEMENT