News

De ce a intrat Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru București: ”Trebuie să resetăm toată abordarea clasei politice față de Capitală”

Candidatul PSD-PNL pentru funcția de primar al Capitalei a dezvăluit motivul pentru care a intrat în cursa electorală și planurile pentru București.
20.03.2024 | 23:05
De ce a intrat Catalin Cirstoiu in cursa pentru Bucuresti Trebuie sa resetam toata abordarea clasei politice fata de Capitala
Cătălin Cîrstoiu și-a explicat decizia de a candida la Primăria București Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL susţinut pentru Primăria Capitalei, a explicat motivul pentru care a acceptat să intre în competiția electorală pentru fotoliul de primar general.

De ce a intrat Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru București

Medicul a detaliat și procesul prin care a ajuns la concluzia că PSD și PNL sunt cei mai buni parteneri pentru proiectul său politic menit să ”trateze” bubele Capitalei.

ADVERTISEMENT

“Acum a venit un moment în care cred eu că decizia de a candida pentru Primăria Generală a Capitalei a fost determinată, nu neapărat de dorința mea de a ocupa o funcție, pentru că le-am cam avut.

Cred eu că am simțit că e un moment foarte important pentru Capitală, pentru București, pentru cetățenii acestui oraș.

ADVERTISEMENT

E un moment în care cred eu că trebuie să resetăm cumva toată gândirea, toată atitudinea și de ce nu, toată abordarea clasei politice față de Capitală și față de cetățeni.

De ce PSD, PNL? Nu ascund că, făcând medicină, conducând cel mai mare spital din țară, conducând cea mai mare facultate de medicină din țară, am interacționat, inevitabil, cu oameni politici din diverse partide, nu numai din PSD și PNL, dar stând și analizând, încetul, încetul, cu totul și cu totul alte idei, idei legate de dezvoltare a sistemului de sănătate, idei legate de dezvoltare a sistemului educațional și găsind puncte comune în abordare atât cu cei din PSD, cât și cu cei din PNL.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult de atât, cu liderii celor două partide încet, încet am construit un algoritm, o un fir logic de gândire, pentru că, inevitabil, domeniile legate de educație și sănătate se  erau comune, erau conexe și altor domenii. Încet, încet, am constatat o coeziune în punctele noastre de vedere, pentru că sunt idei foarte bune și într-o parte, și în cealaltă.

Sunt doi oameni care, pentru mine, din discuții, mi-au furnizat un punct foarte important de vedere. Ambii doresc o resetare a modului de administrare al unui oraș, al unui spital.

ADVERTISEMENT

Sunt doi oameni care au o concepție cumva nouă despre ceea ce înseamnă abordarea sistemului de conducere, integrarea ideilor care trebuie să vină cumva dinspre necesitatea oamenilor și n-o spun din politic, pentru că până la urmă, până astăzi nu am fost un om politic, n-am avut o carieră politică și de fapt, de aia sunt și aici”, a declarat Cătălin Cîrstoiu la Antena 3 CNN.

”Nu vreau să mint pe nimeni”

Candidatul PSD-PNL a mai spus că își dorește să fie diferita față de ceilalți candidați la PMB și că va fi la fel de sincer cu bucureștenii cum este și cu pacienții săi.

”Eu vreau să nu fiu la modul cum au fost ceilalți pretendenți la această poziție. În profesia mea, tratez oameni. Unui bolnav îi pui un diagnostic și trebuie să-i comunici verdictul, să-i spui ce are și ce vrei să faci pentru el.

Să știți că doctorul, medicul nu dă întotdeauna vești numai bune, dă și vești rele. Eu am fost pregătit să spun se poate sau nu se poate, e bine așa sau nu putem face asta.

Tocmai asta aș vrea să înțeleagă bucureștenii că până la urmă, orice dezbateri am avea noi sau orice aș spune eu, până la urmă, cei care sunt importanți în ecuația asta sunt cetățenii orașului.

Sunt lucruri care se pot face într-un ritm. Sunt lucruri care nu se pot face sau sunt lucruri care se pot face. (…) Eu sunt un om corect și nu vreau să mint pe nimeni.

Eu sunt un om care nu şi-a mințit niciodată pacienții. De ce aș face-o față de bucureșteni?”, a mai spus medicul Cătălin Cîrstoiu.

ADVERTISEMENT