News

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL la Primăria Capitalei. „Bucureștiul are cancer. În fața dumneavoastră aveți un supraviețuitor. Împreună îl vom face sănătos”. Update

Medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul comun al PSD-PNL la Primăria Capitalei, potrivit anunțului oficial al coaliției de guvernare.
20.03.2024 | 12:38
Medicul Catalin Cirstoiu candidatul comun al PSDPNL la Primaria Capitalei Bucurestiul are cancer In fata dumneavoastra aveti un supravietuitor Impreuna il vom face sanatos Update
Medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul comun al PSD-PNL la Primăria Capitale. Foto Radoi România Actualități
ADVERTISEMENT
20-03-2024
11:03

„E o mărturisire dureroasă. Împreună vom învinge un oraș bolnav”

Candidatul la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu și-a început discursul spunând că nu este „un om politic”, ci un medic. El susține că a discutat cu actuala coaliție de guvernare despre idei, proiecte și modificări legislative ce vor fi făcute, dacă va ajunge primar al Bucureștiului.

„O să mă întrebați de ce a acceptat un doctor această provocare? Cu echipa mea, cu mâinile mele, cam 4.000 de pacienți își găsesc o soluție medicală. Dacă mergem mai departe, la UMF, cu 1.200 de cadre didactice, școlim an de an 1.000 de oamni care vor să fie medici. Mare parte dintre ei sunt bucureșteni.

(…) Sănătatea pacienților este influențată extraordinar de tot ce înseamnă sănătatea unui aer curat în București. Sănătatea unui transport public eficient, a unei infrastructuri rutieri eficiente, dată de un mediu cald, un mediu propice, în care la Primăria Capitalei un cetățean nu își cere drepturile, ci și le găsește fundamnental.

Bucureștiul este un proiect unic, în care primarul general trebuie să ia decizia, având soluții de la ceilalți. (…) Toate acestea cred eu că reprezintă o soluție pe care pe mine m-au determinat să zic da. Primarul general nu trebuie să numere steaguri sau să care o roabă, ci trebuie să dea viziune și să asigure că are instituții și oameni care să facă asta”, a spus Cătălin Cîrstoiu.

În continuare, medicul Cătălin Cîrstoiu a comparat problemele Bucureștiului cu o boală gravă, cancerul. Totodată, el a făcut o mărturisire dureroasă, dezvăluind că a fost diagnosticat cu această boală și a reușit să o învingă.

„Dacă ar fi să vă fac o mărturisire personală, una dintre obligațiile față de pacienții mei a fost să asigur un tratament important, pentru o boală gravă, și anume pentru cancer.

Ce am făcut? Avem cel mai modern buncăr de radioterapie. Privind acest oraș, am văzut că Bucureștiul are aceeași boală, care m-a obsedat. În fața dumneavoastră aveți un supraviețuitor al acestei boli. E o mărturisire dureroasă. Împreună vom învinge un oraș bolnav și îl vom face sănătos”, a declarat candidatul la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu.

20-03-2024
10:30

Nicolae Ciucă: „Avem nevoie de un om care să știe să gestioneze o situație de criză”

Gabriela Firea a fost cea care a vorbit în debutul conferinței de presă, declarându-se „fericită” că astăzi, de Ziua Fericirii, va discuta despre Capitală. Preşedintele PSD Bucureşti susține că este convinsă că ideile echipei sale vor fi preluate de noua echipă, cu scopul câștigării Primăriei Capitalei.

„Sunt absolut convinsă că ideile noastre ca echipă, în mare parte, vor fi preluate de noua echipă pentru câștigarea PMB și a primăriilor de sector. Avem, sper, un scop comun”, a declarat Gabriela Firea.

Conferința de presă a continuat cu declarațiile lui Sebastian Burduja și ale liderului PNL, Nicolae Ciucă. „E un moment important. Vorbim de o miză aparte, despre București, un oraș care este peste Roma sau Viena, din punct de vedere al puterii de cumpărare. Sunt date Eurostat. Dar Bucureștiul nu arată la fel de bine ca aceste metropole, pentru că a fost prost administrat”, a transmis Sebastian Burduja, făcând referire la actual primar, Nicușor Dan.

Nicolae Ciucă susține că modelul coaliției de guvernare a funcționat. Tocmai de aceea, liderii partidelor au decis ca pentru Primăria Generală a Capitalei să fie ales un candidat comun.

„Suntem de aproape doi ani la guvernare și iată că modelul nostru a funcționat. Pe acest model, discutând cu premierul Ciolacu și liderii partidelor, am considerat că este necesar și oportun să venim cu un candidat comun.

Acest candidat este medicul Cătălin Cîrstoiu. Nu am venit cu un om politic, pentru că am dorit să venim cu un om care toată viața a slujit în fața oamenilor, cu un om care nu este interesat de afaceri, de scenă și de dezbaterile de la TV. Este interesat ca împreună cu echipa dumnealui să se preocupe cu adevărat de problemele Bucureștiului.

Domnul doctor Cîrstoiu este un medic cunoscut, decanul Facultății de Medicină, managerul Spitalului Universitar. În fiecare zi gestionează situații de criză, iar Bucureștiul este într-o situație de criză. Avem nevoie de un om care să știe să gestioneze o astfel de situație”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul Marcel Ciolacu l-a atacat pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spunând că după 32 de ani de la căderea comunismului, Bucureștiul se află într-o situație dificilă.

„Vedem cum nu avem căldură, cum nu se fac drumuri, dar pierdem perspectiva. De când sunt premier, primarul Capitalei nu m-a căutat niciodată. Ce poți construi? Dacă venea la mine sau la Parlament s-ar fi căutat soluții. Noi am creat o perspectivă, o stabilitate”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul comun al PSD-PNL la Primăria Capitalei, potrivit anunțului oficial al coaliției de guvernare, în cadrul conferinței de presă care s-a desfășurat, miercuri, la Parlament.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL la Primăria Capitalei

La eveniment au participat și preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, şi preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja. Cei doi au fost numiți coordonatorii campaniei pe Bucureşti.

ADVERTISEMENT

„Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, şi Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al Coaliţiei PSD-PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, alături de preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, şi preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, vor susţine o conferinţă de presă miercuri, ora 12:00, la Palatul Parlamentului”, anunța PSD.

Decizia liderilor politici vine după câteva săptămâni de dezbateri, existând tensiuni în coaliție privind acest subiect. De altfel, secretarul general PSD Paul Stănescu a anunțat că fostul primar Gabriela Firea, care își dorea să candideze la alegerile locale din 2024, va fi pe lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare.

ADVERTISEMENT

„Doamna Firea va fi pe lista la europarlamentare. Vor fi coordonatorii de campanie pe Bucureşti, din partea PSD doamna Gabriela Firea, din partea PSD, domnul Burduja”, declara, marți, secretarul general al PSD.

„E o zi în care Coaliția a ajuns la un numitor comun. O zi în care vorbim despre proiectul pentru bucureșteni, este ziua în care Nicușor Dan trebuie să de explicații pentru ceea ce nu a reușit să facă pentru bucureșteni”, spunea Sebastian Burduja, marți.

ADVERTISEMENT

Cîrstoiu va fi susţinut ca independent în cursa electorală

Este important de menționat faptul că medicul Cătălin Cîrstoiu nu se va înscrie în niciunul din partidele de coaliție. El va fi susţinut ca independent în cursa electorală pentru Primăria Capitalei.

Cătălin Cîrstoiu are 50 de ani și este manager al Spitalului Universitar de Urgență București din martie 2020. Aceeași funcție a ocupat-o și între anii 2009-2016. De altfel, candidatul pentru Primăria București este finul fostului președinte Traian Băsescu și fiul lui Ion Cîrstoiu.

ADVERTISEMENT

Cîrstoiu va candida împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi pe Nicuşor Dan. Însă, mai multe voci spun că șansele sale sunt mici în fața contracandidaților. „E o competiţie, vom vedea, dar noi sperăm şi facem tot ce e posibil ca domnul Cîrstoiu să fie Primarul Capitalei”, a adăugat Stănescu.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT