Sport

De ce a refuzat Simona Halep să joace la WTA Stuttgart: “A fost alegerea ei să joace la Rouen!”. Exclusiv

Simona Halep a ales să joace la WTA Rouen în loc să accepte wild card-ul de la Stuttgart. Apropiaţii sportivei au dezvăluit pentru FANATIK motivele acestei decizii.
01.04.2024 | 07:30
De ce a refuzat Simona Halep sa joace la WTA Stuttgart A fost alegerea ei sa joace la Rouen Exclusiv
De ce a refuzat Simona Halep să joace la WTA Stuttgart: "A fost alegerea ei să joace la Rouen!". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Simona Halep îşi va începe sezonul de zgură la turneul WTA Rouen. Sportiva din Constanţa a ales să meargă în Franţa în detrimentul unui turneu mult mai bine cotat, cum e Porsche Tennis Grand Prix din Stuttgart.

De ce a refuzat Simona Halep să joace la WTA Stuttgart: “A fost alegerea ei să joace la Rouen!”.

Apropiaţii Simonei Halep au dezvăluit că Rouen a fost alegerea sportivei pentru că suprafaţa de joc îi convine mai mult şi chiar dacă turneul francez este WTA 250, este o variantă mai bună de acomodare pe zgură:

ADVERTISEMENT

“A fost alegerea Simonei să joace la Rouen. La Stuttgart nu îi plăcea atât de mult suprafaţa de joc şi crede că în Franţa poate să se acomodeze mai bine pentru următoarele turnee de zgură”, au dezvăluit apropiaţii.

Anke Huber, fosta mare jucătoare din Germania şi manageriată în întreaga carieră de Ion Ţiriac, i-a acordat Simonei Halep un wild card pentru turneul de la Stuttgart, dar sportiva a spus pas competiţiei din Germania.

ADVERTISEMENT

Zgura de la Stuttgart, unică în circuit!

Unul dintre motivele refuzului este suprafaţa de joc. Zgura de la Stuttgart nu este suprafaţa clasică, ci una concasată, turnată şi pietruită în 24 de ore. Este o suprafaţă unică în circuitul mondial.

Simona Halep nu este fanul acestui tip de zgură pentru că stratul este foarte fin, doar de 0,8 milimetri. În schimb, fostul lider mondial WTA vrea să joace un turneu pregătitor pe suprafaţa clasică.

ADVERTISEMENT

Halep a început colaborarea cu Carlos Martinez

Românca a început în cursul zilei de duminică antrenamentele cu noul ei antrenor, Carlos Martinez. Ibericul a ajuns în România, iar cei doi vor avea o perioadă de probă înainte de a face următorul pas al colaborării:

“Mereu l-am admirat pentru felul cum munceşte pe teren şi pentru rezultatele făcute cu jucătoarele care mie mi-au plăcut mereu. Kuznetsova este una dintre preferatele mele.

ADVERTISEMENT

Am discutat cu Darren despre antrenor şi am ajuns la concluzia că vreau să încerc o perioadă cu Carlos”, a spus Simona Halep despre colaborarea cu Carlos Martinez.

  • 250 de puncte ar încasa Simona Halep dacă va reuşi să câştige turneul de la Rouen
  • 32 de ani are Simona Halep
ADVERTISEMENT