Life

De ce doarme câinele tău lângă ușa de la casă. Semnificația gestului e surprinzătoare

De ce doarme câinele tău lângă ușa de la casă. Gestul are o semnificație surprinzătoare. Motivele acestui comportament la patrupezi.
28.07.2023 | 20:00
De ce doarme cainele tau langa usa de la casa Semnificatia gestului e surprinzatoare
De ce doarme câinele lângă ușa de la intrare, Sursa foto: Freepik/Racool_studio
ADVERTISEMENT

Motivul pentru care câinele tău doarme lângă ușa de la casă. Gestul animalului tău de companie are o semnificație neașteptată. Ce ascunde, de fapt, acest comportament?

De ce doarme câinele tău lângă ușa de la casă. Explicația te va surprinde

Animalele de companie fac diverse gesturi care îi induc pe stăpâni în eroare, indiferent dacă este vorba despre câini sau pisici. Specialiștii vin cu explicații privind diverse comportamente ale animalelor.

ADVERTISEMENT

De exemplu, s-ar putea să fi observat că, deși i-ai cumpărat câinelui un pat special în care să doarmă, acesta preferă să doarmă pe jos, lângă ușa de la intrare. Există câteva explicații oferite de experți în legătură cu acest comportament.

În trecut, oamenii se bazau pe câini pentru a-și proteja casele și pentru a-i ține departe pe oaspeții nedoriți. Atunci când nu patrulau pe teritoriul vizat, acești patrupezi obișnuiau să păzească intrarea.

ADVERTISEMENT

Acest lucru nu se aplică la familiile moderne, care nu își iau câine pentru a le oferi o asemenea protecție. Cu toate acestea, comportamentul câinilor a rămas același ca în vremurile trecute.

Deși poate persoana care se apropie de casă este prietenoasă, câinii încearcă mereu să-și protejeze stăpânii pentru că acesta e comportamentul lor.

ADVERTISEMENT

Dacă observi că animalul tău doarme lângă ușă, cel mai probabil încearcă să descurajeze oamenii nedoriți și să-i facă să plece. În acest fel, câinele încearcă să prevină intrușii.

Un alt motiv pentru care câinele tău alege să doarmă pe jos este faptul că s-ar putea să-i fie cald. Din moment ce are blana groasă, care îl protejează de frig, animalul caută locuri răcoroase pentru a supraviețui în zilele calde.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, câinele preferă să doarmă pe gresie și nu în pat. Dacă ai în cameră o temperatură potrivită pentru el, patrupedul ar putea dormi în patul său, notează dogsvets.com.

Câinele îți transmite că vrea să te însoțească

Atunci când pleci de acasă, câinele tău ar vrea și el să vină cu tine. Din păcate, nu îl poți lua mereu cu tine, așa că alege să doarmă lângă ușă. Comportamentul lor îi poate enerva pe stăpâni, deoarece animalul poate bloca ușa. Poți controla acest comportament dacă scoți animalul zilnic la plimbare.

De asemenea, un alt motiv pentru care câinii dorm pe jos, lângă ușă, este faptul că nu le place să rămână singuri acasă. Atunci când îți aud mașina în fața casei sau pașii, devin entuziasmați, pentru că te-au așteptat toată ziua.

Curiozitatea poate fi un alt motiv pentru care câinele preferă să stea lângă ușă. Animalul încearcă să afle ce se întâmplă în afara casei și vrea și el să fie în mijlocul acțiunii. Dacă aude ceva ce l-ar putea interesa, câinele se va muta.

În plus, câinele nu doarme în pat dacă acesta nu se află în locul lui preferat. Pentru a-i putea observa comportamentul, poți muta patul lângă ușă.

Nu se știe ce face, mai exact, câinele lângă ușă, dar e bine să te asiguri că este bine îngrijit și că are hrana la dispoziție. În același timp, este bine ca patrupedul să se poată mișca liber.

ADVERTISEMENT