Life

De ce e bine să iei primele produse de pe raft. Secretul pe care trebuie să-l cunoști când pleci la cumpărături

Motivul pentru care nu este indicat să achiziționezi alimentele care stau în față. Taina pe care e bine să o știi despre magazin.
12.03.2023 | 11:30
De ce e bine sa iei primele produse de pe raft Secretul pe care trebuie sal cunosti cand pleci la cumparaturi
Motivul pentru care nu este indicat să achiziționezi alimentele care stau în față. Taina pe care e bine să o știi despre magazin. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să iei primele produse de pe raft, chiar dacă ai obiceiul să apuci din mers unele produse. Secretul pe care trebuie să-l cunoști când pleci la cumpărături, tactica fiind avantajoasă numai pentru comercianți.

Motivul pentru care nu este indicat să achiziționezi alimentele care stau în față. Taina pe care e bine să o știi despre magazin

Foarte multă lume are tendința să ia alimentele care stau în față atunci când trec pragul unui magazin. Specialiștii în domeniul alimentar ne dezvăluie care este motivul pentru care nu este indicat să faci acest lucru.

ADVERTISEMENT

Taina pe care trebuie să o știi legat de cumpărăturile săptămânale are legătură cu regula FIFO care înseamnă primul intrat, primul ieșit. Mai exact, produsele care sunt livrate primele în magazine ajung să fie și primele vândute.

Cele mai vechi alimente, cu termen de expirare mic, se află de obicei pe locurile din față ale rafturilor pentru a se vinde cât mai repede și pentru a nu rămâne în stoc. Așadar, produsele proaspete stau mai în spate.

ADVERTISEMENT

Această tactică nu este valabilă numai în cazul magazinelor, ci și când vine vorba de restaurante și cofetării. Comercianții nu le spun clienților acest lucru pentru că este în avantajul lor să fie achiziționate toate alimentele.

„Datele de expirare mai noi sunt plasate în spatele raftului, așa că dacă aveți nevoie de un termen de valabilitate mai lung verificați partea din spate a raftului”, a declarat bucătarul Nicolette Pace, potrivit huffpost.com.

ADVERTISEMENT

Care sunt preferințele clienților legat de produsele de pe raft

Cercetătorul Paul Rodway de la Universitatea din Chester din Marea Britanie a dezvăluit care sunt preferințele pe care le au clienții legat de produsele de pe rafturile magazinelor. Se pare că majoritatea iau alimentele de la mijloc.

O altă regulă ne spune că produsele pentru copii (bomboane, ciocolată, suc cu paiul) trebuie să fie expuse la nivelul ochilor celor mici. Pe rafturile de jos stau întotdeauna produsele ieftine și voluminoase, iar cele de sus atrag atenția bărbaților.

ADVERTISEMENT

Acest lucru reiese din faptul că privesc în depărtare și nu observă de multe ori lucrurile care se află chiar sub nasul lor. Concret, pe aceste rafturi se află băuturile spirtoase și berea. Pe lângă casa de marcat stau produsele care nu se bucură de popularitate, cum ar fi şerveţelele umede sau nazale.

ADVERTISEMENT