Life

De ce este bine să închizi ușa dormitorului înainte să adormi. La ce pericol te expui dacă nu faci asta

Motivul pentru care este bine să dormi cu ușa de la dormitor închisă. Primejdia pe care o poți evita dacă recurgi la acest gest.
15.10.2022 | 14:35
De ce este bine sa inchizi usa dormitorului inainte sa adormi La ce pericol te expui daca nu faci asta
Motivul pentru care este bine să dormi cu ușa de la dormitor închisă. Primejdia pe care o poți evita. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

De ce este bine să închizi ușa dormitorului înainte să adormi. O filmare devenită virală pe TikTok arată la ce pericol te expui dacă nu faci asta. Un pompier a explicat care sunt motivele pentru care e bine să ții cont de acest sfat.

Motivul pentru care este bine să dormi cu ușa de la dormitor închisă. Primejdia pe care o poți evita

Un bărbat din Massachusetts a distribuit un clip dramatic pe social media, acolo unde le-a arătat tuturor cum arată o casă după un incendiu, dar și care este motivul pentru care dormitorul nu a fost atins de flăcări.

ADVERTISEMENT

Camera a fost încuiată de copil înainte de a merge la culcare, motiv pentru care fumul nu a intrat în încăpere și viața i-a fost salvată. Restul casei, din păcate, a fost distrus complet de incendiul iscat în locuință.

Pereții, tavanul și mobilierul au fost aruncate peste tot și numeroase bucăți de moloz au acoperit podeaua. Singura cameră care a rămas intactă a fost dormitorul.

ADVERTISEMENT

„Amintiți-vă să închideți ușile dormitorului înainte de a dormi noaptea, ar putea face o mare diferență”, a scris pompierul american în dreptul filmării de pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Videoclipul a fost vizualizat de peste 8 milioane de persoane din întreaga lume, foarte mulți fiind de părere că sfatul bărbatului este unul care îi va ajuta, cu siguranță, pe viitor de pericol, dar și de alte neplăceri.

ADVERTISEMENT
@smokemedic Remember to close bedroom doors before sleeping for the night, it could make a big difference. #closebeforeyoudoze ♬ original sound – EC

De ce ești sfătuit să dormi cu ușa închisă la dormitor

Daniel Madrzykowski, director de cercetare la Institutul de Cercetare pentru Siguranța la Incendiu, a declarat în urmă cu puțină vreme că incendiile se alimentează cu oxigen, iar o ușă închisă împiedică extinderea flăcărilor.

Așadar, focul va fi întrerupt și separarea dintre dormitor și restul locuinței va acționa precum o barieră. În plus, acest lucru va încetini răspândirea flăcărilor și a fumului.

ADVERTISEMENT

„Incendiile nu se răspândesc atât de repede dacă putem ține ușile închise, așa că închideți ușile noaptea când vă culcați.

Focul trebuie să aibă aer, așa că facem orice pentru a-i încetini sursa de oxigen. Deci da, orice barieră va câștiga timp”, a spus reprezentantul pompierilor din SUA, dr. Lori Moore-Merrelle, mai arată sursa menționată.

În altă ordine de idei, în cazul unui intrări prin efracție o ușă închisă este de mare ajutor și vă oferă posibilitatea să acționați. Dacă auziți zgomote prin casă trebuie numai să blocați intrarea în cameră și să sunați la poliție.

De asemenea, un alt motiv pentru care dormitorul trebuie încuiat pe timpul nopții este și faptul că în felul acesta vă veți odihni mai bine. Somnul va fi odihnitor și nu veți fi deranjați de alte zgomote exterioare.

ADVERTISEMENT
Tags:
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar...
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar câteva zile înainte ca totul să se schimbe
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un...
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un milion de persoane ar putea beneficia de o nouă măsură
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința...
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința lui Alain Delon. Actorul nu deține permis de port-armă
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Tragedie uriașă în muzica românească. Găsit mort, la doar 31 de ani
Tragedie uriașă în muzica românească. Găsit mort, la doar 31 de ani
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două...
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două fetiţe: „Dumnezeu e sus și vede!”
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi