News

De ce este nevoit Klaus Iohannis să-și schimbe „adresa”. Ce se întâmplă cu Palatul Cotroceni

De ce este nevoit președintele Klaus Iohannis să-și schimbe „adresa”. Palatul Cotroceni și sediul Administrației Prezidențiale au fost până acum localizate greșit
20.04.2022 | 19:28
De ce este nevoit Klaus Iohannis sasi schimbe adresa Ce se intampla cu Palatul Cotroceni
ADVERTISEMENT

Aproape incredibil, dar cât se poate de adevărat, Klaus Iohannis este nevoit să-și schimbe „adresa” după ce s-a constatat că Palatul Cotroceni și sediul Administrației Prezidențiale au fost poziționate greșit pe harta sectoarelor.

De ce este nevoit Klaus Iohannis să-și schimbe „adresa”

Mai exact, Administrația Prezidențială, respectiv sediul acesteia, Palatul Cotroceni, își va schimba adresa din ”Șoseaua Cotroceni nr. 1-3, sector 5”, poziție care, de fapt, se afla oricum în sectorul 6, în ”B-dul Prof. Dr. Gheorghe Marinescu, nr. 2, sector 5”.

ADVERTISEMENT

Se întâmplă lucrul acesta după ce în urma măsurătorilor topo-cadastrale, efectuate în 1999, a fost omisă o suprafață de teren măsurând circa 2.700 metri pătrați și aparținând de facto Complexului ”Palat Cotroceni”.

Cei de la profit.ro au scris că încă din 2001, Complexul ”Palat Cotroceni” a fost transmis, prin hotărâre de guvern, din administrarea Ministerului Culturii şi a Regiei Autonome ”Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS) în cea a Administrației Prezidențiale.

ADVERTISEMENT

Drept pentru care, după ce s-a făcut și o hotărâre de guvern, RA-APPS și și Ministerul Culturii erau obligate să întocmească o documentație topografică a imobilului ce urma să facă obiectul predării către președinție.

Doar că, din măsurătorile topo-cadastrale efectuate de S.C. Theotop S.R.L. în anul 1999 a fost omisă, spun autoritățile din greșeală, o suprafață de teren aparținând de facto Complexului ”Palat Cotroceni”.

ADVERTISEMENT

Așa cum deja am explicat, discutăm despre o bucată destul de mare de circa 2.700 mp, aflată pe una dintre laturile terenului, în suprafață totală de 186.913,70 mp, ce a fost dat ulterior în administrarea Administraţiei Prezidențiale.

Din anul 2016, reprezentanții Administrației Prezidențiale au întreprins o serie de demersuri pentru clarificarea regimului juridic incert al suprafeței de teren măsurate în anul respectiv și aflate pe laturile terenului dat în administrare, respectiv între Bulevardul Geniului și punctul de acces Panduri în Complexul ”Palat Cotroceni”

ADVERTISEMENT