News

11 lucruri mai puţin ştiute despre 11 eroi ai naţionalei. Culisele a două săptămâni trăite alături de tricolorii lui Mirel Rădoi

11 lucruri mai putin stiute despre 11 eroi ai nationalei Culisele a doua saptamani traite alaturi de tricolorii lui Mirel Radoi

Live-urile curg unul după altul pe facebook-ul FANATIK, la câteva minute după terminarea semifinalei de EURO contra Germaniei. Ne-au bătut cu 4-2, cu golul de 3-2 venit în minutul 89, suntem la finalul celui mai bun parcurs al unei echipe naționale după Mondialul din 1994. Iar șocurile vin de la comentariile pe care unii, destul de puțini totuși, le scriu la interviurile transmise live cu Mirel Rădoi, Ionuț Radu, Gică Hagi, George Pușcaș sau alți eroi ai acestui turneu final. Iar includerea lui Gică Hagi aici este cât se poate de legitimă. Există români care înjură naționala de tineret după semifinală de EURO! De ce?

De ce există români care înjură naționala de tineret după semifinală de EURO? Nimeni nu credea că ajungem aici!

Încercăm să răspundem și să punem lucrurile la punct în rândurile următoare. FANATIK  a trăit și a simțit mai bine de două săptămâni cum s-a construit, cărămidă cu cărămidă, această performanță. Pentru că este o performanță, orice ar spune și ar nega unul sau altul. Spuneți-mi un singur nume care ar fi declarat înainte de turneul din Italia că vom câștiga grupa. Nu este! Nici măcar Ilie Dumitrescu, cel care a făcut pariu că mergem în semifinale, dar nu și-a pus jos șortul că vom fi primii în fața Croației, Angliei și Franței.

Nimeni nu credea că naționala condusă de Mirel Rădoi va reuși să aibă 2-1 cu 45 de minute înainte de terminarea semifinalei europene. Nimeni! Aș îndrăzni să spun că nici măcar Mirel Rădoi, al cărui discurs a fost întotdeauna mobilizator și plin de optimism. Dar și el era uimit, meci de meci, de ceea ce reușea să scoată din oamenii pe care-i iubește și cu care e umăr la umăr la umăr de luni bune. Și atunci de ce sunt români care înjură naționala care ne-a readus mândria de a fi români? Simplu: din frustrare și din neputința de a realiza ceva solid în viață!

De ce există români care înjură naționala după semifinala cu Germania
De ce există români care înjură naționala după semifinala cu Germania

Avem gena de a nega orice realizare la primul eșec după „n” victorii!

Cam așa sunau și premonițiile vizavi de primul eșec al acestei naționale. Toți cei din preajma echipei erau convinși că la primul eșec va urma tăvălugul. Și cam așa s-au întâmplat lucrurile din multe puncte de vedere. FANATIK a trăit mai bine de două săptămâni, zi de zi, alături de această nouă stea apărută pe cerul întunecos al fotbalului românesc. Am descoperit altceva decât pare la prima vedere.

Am găsit un grup care trăiește unul pentru altul. Niște băieți care, în limbaj la ordinea zilei, sunt frați. O să-i luăm fugitiv unul câte unul și o să vedeți de ce. Și atunci de ce există români care-i înjură și-i fac looseri pentru că au cedat în minutul 89 al unei euro-semifinale? Și aceea cu Germania… Pentru că ne-am convins încă o dată, deși nu mai era nevoie, că românul are gena de a nega orice performanță la primul eșec după un cârd de victorii. Abia așteptăm să ne rupem capul ca să ne dăm noi docți și atotcunoscători. Suntem un neam de hateri care iubim prefăcut, dar spurcăm la primul eșec. Iar pentru toți românii care i-au înjurat pe Ianis Hagi, Ionuț Radu, Mirel Rădoi sau George Pușcaș, câteva detalii din culise.

11 culise despre eroii pe care-i înjură românii-hateri

1. Știți că Ionuț Radu are sufletul pus pe masă pentru orice coechipier, că nu există ca cineva să-l roage ceva fără să-l ajute?

De ce există români care înjură naționala după semifinala cu Germania
De ce există români care înjură naționala după semifinala cu Germania

2. Știți că Ianis Hagi e setat non-stop pe fotbal, nu vorbește despre nimic altceva, îi răspunde și tatălui său cu „Da, Mister” și nu se culcă până nu revede secvențe cu fazele pe care le-a greșit la ultimele meciuri?

3. Știți că Mirel Rădoi nu vorbește la telefon nici cu soția sa în ziua dinaintea meciurilor, promițându-i că o sună după partidă, dar uită aproape de fiecare dată?

4. Știți că George Pușcaș are un obiectiv stabilit înainte de fiecare partidă, să dea gol, dar își repetă mereu că dacă nu-i intră trebuie să dea pasă de gol pentru un coechipier?

5. Știți că Tudor Băluță joacă accidentat de aproape două luni, cu o tendinită care nu-i dă pace, dar stă cu pungile de gheață la ambii genunchi după fiecare meci sau antrenament?

6. Știți că Alex Cicâldău a avut probleme încă de la primul meci contra Croației, dar a strâns din dinți și a jucat titular în toate meciurile „pentru că trebuie să-mi ajut echipa”?

7. Știți că Manea era mai preocupat de intoxicările care apăruseră în presă despre incidentul cu iubita sa decât de jocul aproape perfect pe care-l făcuse contra Franței? „De ce nu se scrie că am câștigat grupa? De ce le place unora să scrie minciuni că eu am sărit la bătaie?”, îi întreba Cristi pe ziariști.

8. Știți că Pașcanu este unul dintre cei mai exuberanți și optimiști jucători ai acestei naționale? „Englezul” e convins tot timpul că putem să batem pe oricine, apoi îți povestește despre părinții săi și despre bunicii de la Ploiești care aduc fanfara militară pentru trofeele nepotului lor.

De ce există români care înjură naționala după semifinala cu Germania
De ce există români care înjură naționala după semifinala cu Germania

9. Știți că Florin Ștefan este unul dintre cei mai introvertiți jucători ai acestei naționale, dar din toamnă va fi viitorul fundaș stânga al naționalei mari? Florin s-a bucurat că la conferința de după meciul cu Anglia a venit alături de Pușcaș, că nu va fi el principalul „obiectiv” al presei, dar s-a descurcat la întrebări ca un… titular?

10. Știți că Andrei Ivan are atâta bună dispoziție încât reușește să-și mobilizeze colegii de fiecare dată când lucrurile nu merg bine? E genul de fotbalist care se simte bine dacă a dat pasă de gol, nu neapărat gol. Vezi centrarea de la golul de 2-1 al lui Pușcaș cu Germania.

11. Știți că Adi Petre este cel mai mare susținător al lui George Pușcaș? Și asta chiar dacă jucătorul (încă) al lui Palermo este contracandidatul său pe post? Petre este exemplul cel mai elocvent de team-mate!

Sunt 11 detalii de vestiar despre niște băieți extraordinari pe care unii români îi înjură. O echipă care ne-a făcut să respirăm, să trăim, să simțim românește. Două vești bune: avem viitor pe niște ani buni de acum încolo, iar cei care-i contestă sunt insignifianți.

Mulțumim, băieți! Mulțumim, Mirel Rădoi, probabil antrenorul anului 2019, mulțumim, România! Suflet, inimă, valoare!