Life

De ce îngrășământ natural ai nevoie vara. Se folosește din iunie până în august pentru cele mai tari rezultate

Care e fertilizatorul neartificial în sezonul cald. Se utilizează din iunie până în august pentru rezultate de nota 10.
23.06.2023 | 17:00
De ce ingrasamant natural ai nevoie vara Se foloseste din iunie pana in august pentru cele mai tari rezultate
Care e fertilizatorul neartificial în sezonul cald. Se utilizează din iunie până în august pentru rezultate de nota 10. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce îngrăşământ natural ai nevoie vara. Se foloseşte din iunie până în august pentru cele mai tari rezultate. Ce trebuie să conțină acesta, dar și care sunt lucrările de întreținere pe care trebuie să le faci neapărat.

Care e fertilizatorul neartificial în sezonul cald. Se utilizează din iunie până în august pentru rezultate de nota 10

Fertilizatorul neartificial ideal în sezonul cald este foarte bogat în potasiu, are aproximativ 30% din această substanță. Se utilizează din iunie până în august pentru rezultate de nota 10, atunci când temperaturile extreme pot face ravagii.

ADVERTISEMENT

Azotul cu eliberare controlată nu produce daune gazonului din curte și nu îl arde. Conform semintegazon.ro, aportul mare de potasiu favorizează absorbția azotului atunci când solul este cald sau foarte rece. Îngrășământul se aplică alături de alte lucrări de întreținere.

Pentru a avea rezultatele mult dorite e foarte important să ținem cont de pașii de îngrijire a peluzei. În felul acesta gazonul va dezvolta fire de iarbă cu rădăcini adânci și sănătoase și cu un aspect uniform și des la suprafață.

ADVERTISEMENT

Atunci când vine vorba de fertilizarea gazonului trebuie să aplicăm substanțele nutritive de mai multe ori pe an pentru că precipitațiile tind să le spele sau ajung să fie consumate de celelalte plante aflate în sol.

De asemenea, trebuie luat în calcul și tipul de sol pe care este instalat gazonul. Cele nisipoase și ușoare au nevoie de mai multe fertilizări în comparație cu solurile grele, argiloase care datorită naturii lor sunt mai fertile.

ADVERTISEMENT

Acestea din urmă reușesc să mențină o perioadă mai lungă nutrimentele primite. Apelează la testele din magazine pentru a afla care este compoziția și tipul solului din grădină și apoi alege îngrășământul perfect.

Fertilizarea de vară, lunile iunie – august

Fertilizarea de vară trebuie să se facă cel târziu în luna iunie, după această perioadă e bine să fie evitate substanțele cu eliberare rapidă. Cele indicate sunt granulele cu eliberare prelungită care nu ard gazonul și oferă îngrijire pe termen lung.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tunderea regulată e foarte importantă, la fel și un program sănătos de irigare și insecticide dacă este nevoie. Se pot aplica produse fito-sanitare pentru a ajuta gazonul să treacă cu bine peste temperaturile caniculare.

Mare atenție la aplicarea îngrășămintelor care duc la dezvoltarea buruienilor atunci când gazonul ia o pauză de la creștere. Dacă nu au apărut probleme majore, boli, insecte sau condiții pedo-climatice extreme, atunci fertilizarea din sezonul cald se poate face în august.

Când trebuie să fertilizezi cu îngrășământ natural

Descoperă de ce ai nevoie de îngrășământ natural în timpul verii. Acesta este folosit din luna iunie până în august și oferă cele mai tari rezultate pentru dezvoltarea și creșterea sănătoasă a plantelor tale. Îngrășământul natural, de obicei organic, furnizează nutrienții esențiali de care plantele au nevoie în perioada de creștere intensă din sezonul estival.

Utilizând metode naturale de fertilizare, poți îmbunătăți recolta. Poți obține și rezultate remarcabile în grădina ta. Alege această soluție eficientă și ecologică pentru a avea o creștere optimă a plantelor tale. Dar și pentru a te bucura de legume, fructe și flori sănătoase și bogate în nutrienți.

Indiferent că discutăm despre magazinele de profil, gen Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin sau BricoDepot. Sau chiar despre retaileri specializați în larg consum, precum Metro, Selgros, Kaufland, Auchan, Cora sau Lidl, îngrășământ găsiți în această perioadă. Și peste tot acesta are prețuri la reducere.

ADVERTISEMENT