Sport

De ce își vinde Hagi jucătorii la preț redus? „Nu știe să negocieze!”

Gabi Balint a analizat transferul lui Marian Aioani la Rapid. Fostul internațional este de părere că Gică Hagi a renunțat prea ușor la portarul său.
26.01.2024 | 00:22
De ce isi vinde Hagi jucatorii la pret redus Nu stie sa negocieze
Gabi Balint e de părere că bunul său prieten Gică Hagi e un bun antrenor, dar un negociator mai slab. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Rapid București a făcut un pas semnificativ în întărirea echipei, plătind 400.000 de euro către Farul pentru transferul portarului Marian Aioani. Această mutare reprezintă 50% din clauza de reziliere a contractului lui Horațiu Moldovan.

Rapid a făcut afacere prin aducerea lui Aioani

Accidentat grav în iarna lui 2020, Aioani s-a întors pe teren după aproximativ 8 luni și a contribuit la cucerirea titlului de campion al României cu Farul Constanța în doar doi ani. Performanțele sale l-au adus in vizorul celor de la Rapid.

ADVERTISEMENT

Marian Aioani, în vârstă de 24 de ani, va primi un salariu lunar de 12.000 de euro și va fi titular în poarta Rapidului începând cu derby-ul împotriva lui Dinamo. Transferul marchează o schimbare semnificativă pentru portar, care, în plus față de performanțele pe teren, are o clauză specială.

Dacă va ajunge titular la echipa națională a României, Aioani va primi un bonus de 50.000 de euro, suma putând crește până la 100.000 de euro. Plecarea lui Horațiu Moldovan la Atletico Madrid îl lasă descoperit pe Edi Iordănescu, care dorește să se bazeze pe jucători care evoluează meci de meci.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi, antrenorul și conducătorul echipei Farul, va încasa 400.000 de euro din transferul lui Aioani și a păstrat un procent de 20% dintr-un viitor transfer al portarului. Cu toate acestea, opinii divergente apar în privința modului în care Hagi a gestionat vânzarea.

Hagi a renunțat la Aioani prea ușor

“Prețul pe care l-a vândut… Hagi știe să antreneze, dar nu știe să vândă. Asta e clar! Nu știe să negocieze. El pune suflet pentru jucători. Le vrea binele și e capabil să renunțe la bani. 

ADVERTISEMENT

 
Va fi o pierdere pentru Farul, deși Buzbuchi are experiență și a avut meciuri bune. Dar mi se pare că Hagi a renunțat prea ușor la Aioani. A plecat un jucător bun, care a avut intervenții bune. Iar Rapid a făcut o afacere bună. 

Vorbeam cu un prieten și îi ziceam ‘Hagi chiar știe să vândă’. E singurul care știe să vândă și știe ce vinde. El mă contrazicea”, a declarat Gabi Balint pentru Digisport.ro.

ADVERTISEMENT

Aioani a fost transferat la Rapid după ce clubul giuleștean a reușit unul din cele mai importante vânzări ale anului. Moldovan a fost cumpărat de către Atletico Madrid contra sumei de 800.000 de euro. Portarul naționalei a fost adus pentru a-i face concurență legendarului Oblak.

ADVERTISEMENT
Tags: