Life

De ce îți ia câinele locul când te ridici de pe canapea. Ce semnifică gestul pe care-l face

Motivul pentru care câinele ocupă locul de pe canapea când pleci. Ce simbolizează comportamentul animalului de companie.
21.01.2023 | 21:11
De ce iti ia cainele locul cand te ridici de pe canapea Ce semnifica gestul pe carel face
Motivul pentru care câinele ocupă locul de pe canapea când pleci. Ce simbolizează. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce îți ia câinele locul când te ridici de pe canapea. Ce semnifică gestul pe care-l face patrupedul. Te va lua prin surprindere, cu siguranță, comportamentul pe care îl are animalul de companie față de stăpânul său.

Motivul pentru care câinele ocupă locul de pe canapea când pleci. Ce simbolizează

Câinii se numără printre animalele de companie cele mai iubite de oameni. În cazul în care patrupedele se așază în locul tău preferat de pe canapea atunci când te ridici înseamnă o modalitate de a-și răspândi mirosul.

ADVERTISEMENT

În plus, prin acest gest își demonstrează încă o dată afecțiunea pentru stăpânul său. Specialiștii în atitudinea animalelor de pe lângă casa omului spun că este un comportament pozitiv care este orientat spre haită.

„Atunci când își aleg pozițiile de somn, animalele noastre de companie caută să mențină și să crească relația de protecție cu noi și nu vor să ne controleze sau să monopolizeze teritoriul”, a spus Peter Neville, notează Daily Mail.

ADVERTISEMENT

De asemenea, atunci când câinele se așază în poala stăpânului poate însemna faptul că își dorește mai multă atenție, mai ales când în locuință a intrat un alt patruped chiar și pentru numai câteva ore, în vizită.

În cazul în care se strecoară lângă genunchii posesorului, când acesta doarme pe o parte, se spune că este fericit să lase toată responsabilitatea pe umerii stăpânului, exact ca în perioada în care era doar un pui.

ADVERTISEMENT

Ce spune comportamentul unui câine

Animalul de companie care doarme sub plapumă simte nevoia de un nivel mai mare de confort și de apropiere de stăpân, mai adaugă specialiștii în comportamentul câinilor.

Totodată, dacă întâlnești pe stradă un patruped nou e posibil ca propriul animal de comapnie să stea lipit de tine. În felul acesta arată că este dominant și transmite că el este cel mai bun câine.

ADVERTISEMENT

Se mai spune că atunci când latră sau mârâie la alte animale de companie în timp ce stă în poala stăpânului este un semn că acesta simte nevoia să își păstreze dominația.

ADVERTISEMENT