Life

De ce Mihaela Bilic nu bea niciodată apă rece. Lichidul banal cu care a înlocuit-o are un gust plăcut și îi oferă o hidratare perfectă

Motivul din care Mihaela Bilic nu bea niciodată apă rece. Cu ce lichid banal a înlocuit-o. Are un gust plăcut și îi oferă hidratare.
01.03.2024 | 08:34
De ce Mihaela Bilic nu bea niciodata apa rece Lichidul banal cu care a inlocuito are un gust placut si ii ofera o hidratare perfecta
Cu ce a înlocuit Mihaela Bilic apa rece. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic nu bea niciodată apă rece și în general spune că nu prea este fan al consumului de apă. Dar, asta nu înseamnă că nu-și asigură aportul necesar de lichid pentru buna funcționare a organismului. La ce ”truc” apelează?

Motivul din care Mihaela Bilic nu bea apă rece. Ce preferă să consume în loc

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai renumiți medici nutriționiști din țară, iar sfaturile sale legate de alimentație sunt considerate credibile. Multe persoane țin cont de ele. Uneori, însă, a stârnit semne de întrebare față de cele afirmate.

ADVERTISEMENT

Faimosul medic nutriționist a uimit multă lume, într-o postare pe rețelele de socializare, unde a dezvăluit că evită apa rece, dar și că nu îi place, de fapt, să bea apă. Asta în condițiile în care deține o funcție ce nu corespunde cu acest obicei al său.

Mihaela Bilic preferă să înlocuiască apa cu un lichid care să aibă gust. Mai exact, cu un ceai pe bază de fructe uscate, pe care îl lasă la infuzat și îl consumă și rece. ”E o apă cu gust”, subliniază medicul.

ADVERTISEMENT

”Am spus mereu că nu îmi place apa și că beau ceai. Iată la ce spun eu ceai. Sunt niște fructe uscate peste care pun apă fierbinte și le las așa să se infuzeze câteva ore. Tot ceai este, dar băut rece ține loc de apă. E o apă cu gust. Bun bun . Dragii mei, recunosc. Eu nu beau apă, nu o consum, nu îmi e niciodată sete.

Am văzut că acelaşi tip de atitudine îl regăsesc la multe persoane. Spre deosebire de mine, care sunt nutriţionist şi am curajul să recunosc că nu îmi place apa, privitorii se simt vinovaţi, consideră că nu au un comportament sănătos. Dar apă înseamnă şi ceai, şi ciorbă, şi lapte”, a spus medicul nutriționist pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

De unde își mai asigură Mihaela Bilic apa pentru organism

Mihaela Bilic își face mult ceai acasă, în jur de 2 litri, pe care îl pune într-un recipient și îl consumă pe parcursul zilei. De asemenea, mai spune că își asigură apa pentru organism și din unt, carne, sau din fructe și legume.

”Apă avem şi în unt, şi în carne, şi în toate fructele şi legumele. Eu mereu am căutat variante de lichide care să aibă gust, aromă. Ce îmi place mie la ceaiuri este că sunt infuzii de plante. Deci ce avem acolo? O apă cu gust! Eu aşa îmi fac acasă, tot felul de infuzii de plante, pe care le pun într-un ceainic mai mare. Şi am 1,5 – 2 litri de ceai pe zi. Lăsaţi natura să dea gust apei voastre!”, a mai precizat Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT

Ce spune Mihaela Bilic despre consumul de apă în timp ce mâncăm

Pe lângă cele menționate, Mihaela Bilic a mai precizat că nu este nimic greșit în a bea apă în timpul unei mese. Asta deoarece multe persoane consideră că le rămân ”goluri” în stomac. Dimpotrivă, are loc efectul de sațietate și nu se mai acumulează multe calorii.

”Dacă vreți să mâncați mai puțin și să vă săturați mai repede, beți apă în timpul mesei. Rețeta cea mai simplă pentru slăbit este o gură de mâncare, două de apă. Cât despre sucurile digestive, nicio grijă, acidul clorhidric din stomac topește și pietrele, chiar dacă este diluat cu apă”, a spus Mihaela Bilic și în cadrul emisiunii sale de pe Protv, ”Doctor de bine”.

ADVERTISEMENT