Life

De ce n-au vrut grecii să mănânce mămăligă oferită de o româncă. Elenii, pregătiri pe final de an pentru culesul măslinelor

Grecii sunt în plin sezon de cules al măslinelor, iar o româncă i-a invitat să guste dintr-o mămăligă, dar aceștia au refuzat. Care a fost motivul?
13.11.2022 | 17:17
De ce nau vrut grecii sa manance mamaliga oferita de o romanca Elenii pregatiri pe final de an pentru culesul maslinelor
Cum au reacționat grecii când românca le-a oferit mămăligă. Sursa foto: facebook Ana Popescu, Rețete culinare bio, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O româncă a avut parte de o experiență la care nu se aștepta, în Grecia. Femeia a dezvăluit pe rețelele de socializare cum a oferit unor eleni mămăligă, dar aceștia au refuzat cu vehemență. Care a fost motivul?

De ce au refuzat niște greci să guste din mămăliga unei românce. Motivul este unul dureros

În Grecia a început sezonul culesului de măsline. Mulți oameni de aici au producții proprii, iar recolta ar fi una generoasă, povestește o româncă, pe un grup de facebook.

ADVERTISEMENT

Femeia, care s-a integrat într-o familie de eleni, a decis să le dea și ea o mână de ajutor. A rămas uimită de bunătatea, sprjinul pe care și-l oferă și fericirea lor.

La un moment dat, românca le-a arătat tuturor o porție de mămăligă, mâncare tradițională din țara noastră. Însă, grecii nu au vrut să guste, deoarece au o viziune nu tocmai plăcută despre acest preparat. Asta din cauză că le amintește de o perioadă dificilă din trecut.

ADVERTISEMENT

”(…) Unor greci mai înaintați în vârstă le-am arătat mămăliga noastră tradițională şi nici măcar nu au vrut să o guste.

 (…) Le aminteşte de o perioadă foarte dureroasă pentru ei în care erau atât de săraci că nu îşi permiteau sa cumpere pâine şi fąceau “bobota” un preparat din faină de porumb la cuptor, la care mai adăugau praz sălbatic sau alte plante pentru că să îi mai schimbe câte un pic gustul”, a povestit românca pe grupul de facebook.

ADVERTISEMENT

Grecii nu se tem de prețul mare al uleiului. Au recolte generoase de măslini

De asemenea, și în Grecia prețurile la toate produsele s-au mărit, în special la ulei. Însă, unii eleni nu-și fac griji, tocmai datorită recoltei generoase de măslini din acest an.

Românca care a dat o mână de ajutor a subliniat și faptul că în Grecia există o mai mare speranță la viață, decât în restul lumii. Asta datorită climei, a mediului nepoluat, punerea familiei în prim-plan și a mișcării constante.

ADVERTISEMENT

”Speranța la viață este mai mare decât restul lumii. Trăiesc fericiți până la sfârşitul vieții, aşa cum i-am văzut şi eu pe grecii cu care am muncit zilele astea”, a mai relatat românca.

ADVERTISEMENT