Life

De ce nu e bine să amâni alarma pusă dimineața pentru a te trezi. Greșeala uriașă pe care o fac mulți

De ce nu e bine să amâni alarma pusă dimineața. Nu este deloc benefic pentru corpul tău dintr-un motiv foarte simplu. Este o mare greșeală!
30.10.2023 | 16:37
De ce nu e bine sa amani alarma pusa dimineata pentru a te trezi Greseala uriasa pe care o fac multi
De ce nu e bine să amâni alarma pusă dimineața. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să amâni alarma pusă dimineața pentru a te trezi. Este o greșeală pe care o fac multe persoane zilnic.

De ce nu e bine să amâni alarma pusă dimineața

Trezitul de dimineață este un proces greu pentru mulți. Iar amânarea alarmei de dimineață este un lucru pe care îl fac multe persoane. Doar că acesta nu este deloc benefic pentru noi!

ADVERTISEMENT

Un sondaj arată că unul din trei adulți amână alarma dimineața în încercarea de a mai dormi câteva minute. Sunt unele persoane care chiar amână alarmele zi de zi!

Acest lucru nu este deloc bun pentru corpul nostru pentru că îi dă o stare de confuzie. Când ne trezim suntem într-o stare profună de somn și dacă ne trezim și ne culcăm imediat la loc câteva minute corpul nostru nu mai știe ce se întâmplă.

ADVERTISEMENT

Atunci când amâni alarma și adormi din nou, poți intra într-un nou ciclu de somn care nu este complet, ceea ce poate duce la o trezire în timpul unei faze de somn profund. Acest lucru poate provoca somnolență și o stare de confuzie pe parcursul zilei.

Ce se întâmplă dacă nu ai un program de somn regulat

Așa că cel mai corect lucru pe care putem să îl facem este să ne trezim imediat cum auzim alarma. Așa vom avea o stare alertă și ne vom începe ziua mult mai bine.

ADVERTISEMENT

În schimb, dacă vom da amânare alarmei puse de dimineață, atunci vom avea o stare de somnolență toată ziua.

Lipsa unui program de somn regulat poate afecta sănătatea generală și poate duce la probleme precum oboseala cronică, scăderea concentrării și chiar probleme de sănătate fizică și mentală pe termen lung.

ADVERTISEMENT

Lucrurile sunt mai grele în cazul persoanelor care lucrează în ture și pot gestiona mai greu un program de somn normal.

ADVERTISEMENT