Life

De ce nu e bine să cumperi mix grill de carne de porc pentru grătar. Mulți români îl adoră, dar fac o mare greșeală

Te-ai gândit vreodată că nu este bine să cumperi mix grill de carne de porc pentru grătar? Deși pare o alegere rentabilă, realitatea e cu totul alta.
28.04.2023 | 11:15
De ce nu e bine sa cumperi mix grill de carne de porc pentru gratar Multi romani il adora dar fac o mare greseala
De ce nu e bine să cumperi mix grill de carne de porc pentru grătar. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pentru că se apropie 1 mai, mulți români se gândesc deja la ce vor pune pe grătar, iar mixt grill carne de porc este preparatul vedetă. Poate fi găsit în numeroase magazine din țară, iar prețurile sunt cât se poate de accesibile.

De ce nu e bine să cumperi mix grill de carne de porc pentru grătar

Nu puțini sunt românii care aleg să cumpere mix grill de carne de porc pentru grătar. În primul rând se bucură de mai multe produse, în aceeași caserolă. Iar prețul e unul mult mai rentabil decât dacă ar fi să achiziționăm mai multe produse diferite, separat.

ADVERTISEMENT

Deși oferta pare a fi una cât se poate de tentantă, iar multe magazine o pun la dispoziție clienților, măcelarii au cu totul altă părere. Aceștia le recomandă românilor să se gândească de două ori înainte de a face o astfel de achiziție.

Într-adevăr, din cauza lipsei de timp, cei mai mulți români aleg să achiziționeze mix grill de carne de porc pentru grătar. În general, acestea conțin mici, cotlet, dar și cârnați proaspeți, iar prețul este de 40 și ceva de lei.

ADVERTISEMENT

Un manager spune însă că cea mai bună alegere ar fi achiziționarea la bucată. Un kilogram de mici costă 27 lei, iar cotletul 26 lei. De asemenea pieptul de porc ajunge undeva la 29 lei, iar un kilogram de ceafă de porc costă doar 28 lei, arată observatornews.ro.

“Din cauza lipsei de timp majoritatea prefera carnea condimentata si mixurile, sa le incerce pe toate, insa parerea mea, ca specialist este sa le cumpere la bucata. Cred ca vanzarile au crescut undeva cu 30 – 40%”, a declarat Dalina Neag, manager.

ADVERTISEMENT

Cum poți să economisești bani la cumpărăturile de 1 mai

Diferența constă în calitate. Dacă alegi să achiziționezi aceste produse proaspete, vei avea parte de o surpriză în primul rând la preț. Astfel, o caserolă de mixt grill costă 42 de lei, în timp ce aceleași produse, achiziționate separat, nu depășesc 35 de lei.

Care este deci cea mai rentabilă alegere? Măcelarii ne spun să evităm carnea din supermarketuri. Pe lângă faptul că este mai scumpă, calitatea nu se poate compara cu cea de la fabrică. De asemenea, carnea proaspătă ambalată individual are un cu totul alt gust.

ADVERTISEMENT

Ca să nu mai vorbim de faptul că prețul devine și el mai accesibil. Iar pentru că micii sunt alimentul vedetă de 1 mai, alături de alte preparate din carne de porc, nu ne-ar strica un astfel de sfat.

ADVERTISEMENT