Life

De ce nu e bine să dormi cu căldura pornită. Explicația e surprinzătoare

Care este motivul pentru care nu este indicat să dormi cu căldura pornită, în dormitor. Răspunsul este complet neașteptat.
22.11.2023 | 14:41
De ce nu e bine sa dormi cu caldura pornita Explicatia e surprinzatoare
Care este motivul pentru care nu este indicat să dormi cu căldura pornită, în dormitor. Răspunsul este complet neașteptat. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să dormi cu căldura pornită. Explicația e surprinzătoare și te va uimi și pe tine. Descoperă care sunt motivațiile pe care le au specialiștii când vine vorba de acest obicei întâlnit în sezonul rece.

Care este motivul pentru care nu este indicat să dormi cu căldura pornită, în dormitor. Răspunsul este complet neașteptat

Care este motivul pentru care nu este indicat să dormi cu căldura pornită, în dormitor. Răspunsul este complet neașteptat. Foarte mulți oameni de știință care au studiat somnul au venit cu câteva detalii în acest sens.

ADVERTISEMENT

Unii cercetători sunt de părere că obiceiul, pe lângă faptul că crește factura la energie electrică, este nociv pentru sănătate. Multe persoane ajung să se trezească cu dificultăți de respirație când aerul este mult prea cald.

Temperaturile ridicate usucă aerul din casă, fapt care duce la uscăciunea gâtului și la apariția unei tuse neplăcute. În plus, oamenii se pot trezi cu nasul înfundat. De asemenea, încălzirea pornită pe timp de noapte afectează pielea.

ADVERTISEMENT

Experții de la Winston Beds sunt de părere că oamenii se vor trezi cu pielea uscată pentru că aerul cald poate duce la eliminarea uleiurilor naturale din piele. În felul acesta apare uscăciunea și eventual, mâncărimi.

„Dacă vă aflați în interior, încălzirea centrală poate fi extrem de uscăcioasă pentru ochi, deoarece încălzirea aerului evaporă apa din el, creând o atmosferă uscată”, a spus dr. Elizabeth Hawkes pentru Woman and Home, potrivit Daily Star.

ADVERTISEMENT

Ce riscuri produce încălzirea pornită pe timp de noapte

Un alt risc produs de încălzirea pornită pe timp de noapte mai este și faptul că oamenii se pot trezi foarte transpirați, sentiment care nu este tocmai plăcut. Și unde mai pui că nici nu reușești să te odihnești prea bine.

O căldură prea mare în dormitor, în timpul somnului, duce și la umflarea picioarelor atunci când corpul tău încearcă să se răcească. Pe de altă parte, specialiștii mai atrag atenția și asupra faptului că gândacii sunt atrași de temperaturile ridicate.

ADVERTISEMENT

Printre aceștia se numără ploșnițele, puricii și muștele care se dezvoltă cel mai bine într-un mediu cald. Pereții mucegăiți reprezintă un alt motiv pentru care nu trebuie să mai pornești căldura atunci când dormi.

ADVERTISEMENT