Life

De ce nu e bine să faci duș în fiecare zi. Explicația specialiștilor te va surprinde

De ce nu e bine să faci duș în fiecare zi? Poate ai și tu acest obicei crezând că e unul sănătos. Specialiștii spun însă cu totul altceva.
26.04.2024 | 08:45
De ce nu e bine sa faci dus in fiecare zi Explicatia specialistilor te va surprinde
De ce nu e bine să faci duș în fiecare zi. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să faci duș în fiecare zi? Acest obicei nu e așa sănătos cum ai fi crezut. Specialiștii spun că mai degrabă reprezintă ”un contract social” și nicidecum o nevoie reală a unei persoane.

De ce nu e bine să faci duș în fiecare zi

O mulțime de vedete de peste hotare au făcut dezvăluiri cu privire la igiena lor. Au fost persoane care au spus că se spală de două ori pe săptămână, în timp ce altele au dezvăluit că fac și mai multe dușuri pe zi.

ADVERTISEMENT

Fiecare om în parte are obiceiurile sale. Evident, contează și activitatea de zi cu zi. O persoană care depune efort și transpiră mult simte cel mai probabil nevoia de o curățare rapidă după o zi de muncă.

Și totuși de ce nu e bine să faci duș în fiecare zi? Un sociolog susține că în ultimii ani, tot mai multe persoane au început să se spele mult mai des decât o făceau în trecut. Și se pare că ar fi vorba mai degrabă de un ”contract social” și nicidecum de o nevoie.

ADVERTISEMENT

Unii spun că un duș este igienic, în timp ce alții se tem ca nu cumva să aibă un miros neplăcut atunci când stau în preajma altora. Cu ani în urmă însă, asta nu conta deloc. „Dacă ne întoarcem cu 100 de ani în urmă, nu făceam duș în fiecare zi, pentru că dușul nu era un lucru normal”, a dezvăluit un sociolog.

O nevoie sau o obligație față de societate?

Cu alte cuvinte, oamenii au ajuns să facă duș des tocmai de teama să nu fie ”respinși” de ceilalți”. Nu este vorba despre nevoile pe care le avem, ci mai degrabă de ceea ce spun alte persoane. Acest lucru a fost evidențiat și într-un articol publicat de The Guardian.

ADVERTISEMENT

„Cred că o mare parte din dușuri sunt performative. De ce ne spălăm? În mare parte pentru că ne temem că altcineva ne va spune că mirosim… Eu am înfruntat această teamă și trăiesc”, a dezvăluit McCarthy în articolul respectiv.

De ce nu e bine să faci duș în fiecare zi? Dacă nu faci multă mișcare, dar ai făcut un obicei din asta, mai bine scapi de el. Când faci duș folosești săpunuri, ori un anumit gel de duș, iar acestea pot usca destul de tare pielea.

ADVERTISEMENT

Nu e de mirare de ce unele persoane ajung să se confrunte cu o piele uscată, ori să întâmpine alte probleme. Recomandat este să facem duș doar atunci când simțim că este cazul și nicidecum să facem un obicei din asta, de teama părerilor venite din jurul nostru.

ADVERTISEMENT