Life

De ce nu e bine să îți pui bagajul deasupra capului când zbori cu avionul. Riscul pe care puțini pasageri îl cunosc

Știai că ar fi mai bine să nu îți pui bagajul deasupra capului când zbori cu avionul? Există un risc pe care poate nu l-ai luat în calcul.
11.03.2024 | 10:23
De ce nu e bine sa iti pui bagajul deasupra capului cand zbori cu avionul Riscul pe care putini pasageri il cunosc
De ce nu e bine să îți pui bagajul deasupra capului când zbori cu avionul. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă obișnuiești să călătorești des cu avionul, cel mai bine ar fi să nu îți pui bagajul deasupra capului. Există un risc pe care nu l-ai luat în calcul, în special dacă ai la tine un laptop, sau poate chiar niște bani.

De ce nu e bine să îți pui bagajul deasupra capului când zbori cu avionul

În momentul în care se face îmbarcarea, cele mai multe persoane au grijă să aibă bagajul deasupra capului. În acest mod, la aterizare, le este mult mai ușor să își ia lucrurile și să părăsească aeronava.

ADVERTISEMENT

Este însă acest lucru unul bun? Un expert în călătorii a dezvăluit un sfat extrem de util pentru ca cei care călătoresc frecvent. Cel mai bine ar fi să nu îți pui bagajul deasupra capului, arată The Sun.

Această regulă se aplică în special în cazul celor care au obiecte de valoare la ei, spune expertul. Care e motivul? Există riscul să ne trezim fără anumite lucruri odată ce ajungem la destinație.

ADVERTISEMENT

Expertul în călătorii spune că furturile din avion sunt mai frecvente decât se crede. Interesant este însă că hoții se îndreaptă de obicei spre gențile pline cu obiecte de valoare, cum ar fi portofele, laptopuri și aparate foto, bani și documente importante, inclusiv pașapoarte.

În acest sens, cel mai bine e să nu îți pui bagajul deasupra capului în timpul zborului. O alegere mai bună ar fi să îl lași la picioare, pentru a-l putea supraveghea și pentru a ține hoții la depărtare.

ADVERTISEMENT

Cum acționează hoții în avion

„Este un pariu calculat din partea hoților. Ei exploatează sentimentul de siguranță al călătorilor odată ce sunt confortabil așezați la bord. (…) Cu toate acestea, în timpul acestor momente, precum zumzetul de la masă, stingerea luminilor sau acele alergări rapide spre toaletă, hoții își pot încerca norocul”, a spus Jonathan Frankham, General Manager UK la World Nomads Travel Insurance.

În acest sens, Jonathan i-a sfătuit pe pasageri să nu țină bagajele de cabină în dulapul aflat chiar deasupra capului în timpul zborurilor lungi. El a sugerat că, în acest fel, pasagerii nu își pot supraveghea bagajele, dând astfel ocazia hoților să își bage nasul în bagaje.

ADVERTISEMENT

„Dacă spațiul este disponibil, poate fi util să le plasați pe culoar. În acest mod puteți vedea cu ușurință dacă cineva care nu are acces, alege să umble în ele”, a completat acesta.

Totodată, acesta le-a mai recomandat pasagerilor să aibă în buzunare telefoanele, dar și portofelele. De asemenea, actele, dar și banii ar fi bine să fie tot aici, pentru a nu exista alte riscuri. Furturile din avioane există într-adevăr și sunt destul de dese, adaugă el.

ADVERTISEMENT