News

Bagaje furate de un român la terminalul sosiri internaționale al aeroportului Otopeni. Cum au rămas călătorii fără lucruri

Hoții au găsit o nouă metodă de a comite furturi, chiar sub ochii tuturor. Totul s-a întâmplat pe Aeroportul Internațional Henri Coandă.
19.10.2023 | 19:48
Bagaje furate de un roman la terminalul sosiri internationale al aeroportului Otopeni Cum au ramas calatorii fara lucruri
Bagaje furate din terminalul sosiri internaționale al aeroportului Otopeni. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Bagaje furate din terminalul sosiri internaționale al aeroportului Otopeni. Hoții au găsit o nouă metodă de a comite jafuri, chiar sub ochii tuturor. Doi cetățeni români au fost păgubiți, în acest fel, de un bărbat.

Bagaje furate din terminalul sosiri internaționale al aeroportului Otopeni

Oamenii au constatat că bagajele lor de cală au dispărut, nefiind găsite pe banda repartizată zborurilor. Este vorba despre două persoane care au călătorit din Statele Unite ale Americii și Canada, în România.

ADVERTISEMENT

Totul a ieșit la iveală după aproape doi ani de la producerea incidentelor. Pasagerii au urmat procedura necesară în astfel de situații, discutând cu reprezentanții biroului Lost&Found. Ulterior, au luat legătura cu aeroporul din Varșovia, acolo unde au avut escală.

Văzând că bagajele nu pot fi recuperate prin nicio metodă, oamenii au ajuns chiar să le ceară socoteală reprezentanților aeroporturilor din Toronto și Chicago. Ulterior, aveau să afle că geamantanele au fost furate chiar în România.

ADVERTISEMENT

Prima plângere a fost făcută de un bărbat întors în țară din SUA, pe ruta Chicago-Varșovia-București. Unul dintre cele trei bagaje pe care le avea la cală a dispărut. În el se aflau camera foto, accesoriile ei, haine și medicamente, toate lucrurile ridicându-se la valoarea de 5.000 de dolari.

Reprezentanții aeroporturilor s-au alertat când au constatat că, în aceeași zi, o reclamație asemănătoare a fost depusă de o femeie care sosise în țară cu o cursă Toronto-Varșovia-București. Românca a rămas fără un geamantan pe care îl avea la cală.

ADVERTISEMENT

Ce explicație a găsit hoțul pentru fapta sa

În cele din urmă, s-a aflat că ambele bagaje ale celor doi români au fost furate pe Aeroportul Otopeni. Totul s-a descoperit prin prisma imaginilor video surprinse de camerele de supraveghere.

Polițiștii au constatat că un tânăr care ajunsese în țară cu o cursă Ryanair a luat, pur și simplu, cele două bagaje de pe bandă, relaxat, de parcă i-ar fi aparținut. Apoi, individul s-a făcut nevăzut.

ADVERTISEMENT

„S-a constatat că un bagaj care seamănă cu cel la care face referire persoana vătămată a fost ridicat de o persoană de sex masculin care a ajuns în sala de recuperare bagaje, ce a sosit în aeroport cu o cursă Ryanair, nr.RYR7368, în data de 29.10.2021, la ora 17:15”, au transmis anchetatorii, potrivit ziare.com.

El a fost găsit de oamenii legii, dar a spus că în perioada respectivă consuma droguri și nu își amintește ce ar fi făcut la aeroport. Însă, cercetările i-au contrazis spusele. Autoritățile au aflat că cele două camere foto ale bărbatului venit din SUA au fost vândute, ulterior, de hoț. În urma faptei sale, individul a fost condamnat la 1 an și patru luni de închisoare cu suspendare. De altfel, are de plătit daune, în valoare 7.600 de euro, persoanelor păgubite.

ADVERTISEMENT
Tags: