Life

De ce nu e bine să pui magneți pe frigider. Mulți români nu știu că e o mare greșeală

Motivul pentru care magneții din vacanță nu trebuie să stea pe frigider. Secretul pe care foarte puține persoane îl cunosc.
27.11.2022 | 16:20
De ce nu e bine sa pui magneti pe frigider Multi romani nu stiu ca e o mare greseala
Motivul pentru care magneții nu trebuie să stea pe frigider. Secretul pe care foarte puține persoane îl cunosc. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să pui magneți pe ușa frigiderului. Mulți români nu știu că e o mare greșeală. Care sunt efectele pe care le are lipirea acestora pe electrocasnicul din bucătărie. Vei rămâne surprins cu adevărat de motiv.

Motivul pentru care magneții nu trebuie să stea pe frigider. Secretul pe care foarte puține persoane îl cunosc

Magneții fac parte din decorul din bucătărie de cele mai multe ori. Adunați din diverse călătorii sau cu chipurile persoanelor dragi aceștia ”tronează” pe frigider, însă specialiștii atrag atenția asupra unui lucru important.

ADVERTISEMENT

Mai exact, dăunează tehnologiei și aparatului electrocasnic. Spre exemplu, frigiderele mai vechi nu sunt asigurate de o protecție suplimentară și din acest motiv se strică mult mai repede. Un accelerant în această situație sunt magneții.

Drept urmare, elementele magnetice formează în jurul lor un câmp magnetic. Acesta este îndreptat spre mijlocul aparatului unde sunt păstrate alimentele.

ADVERTISEMENT

Specialiștii ne mai spun că frigiderele moderne, din ziua de azi, sunt protejate de o astfel de amenințare, dar tot trebuie să fim atenți atunci când lipim magneți pe ele. Cel mai bine ar fi să nu adunăm prea mulți.

Potrivit BBC News, unii oameni de știință de la Spitalul Universitar din Zurich, Elveția, susțin că o parte din magneți au un anumit tip puternic de magnet care poate să interfereze cu stimulatoarele cardiace.

ADVERTISEMENT

Persoanele care se apropie de un astfel de dispozitiv, la mai puțin de 3 centimetri, se pot confrunta cu dereglări ale stimulatorului cardiac, lucru ce poate pune viața pacientului în mare pericol.

Ponturi pentru magneții de pe frigider

Magneții de pe frigider obișnuiesc să lase o pată în locul în care au stat, de obicei apare o nuanță galbenă. Acesta este motivul pentru care este recomandată schimbarea între ei la un anumit interval de timp.

ADVERTISEMENT

De asemenea, modificarea locului în care stau previne apariția zgârieturilor. Cei mai buni magneți sunt cei ușori, care nu o greutate foarte mare și care riscă să cadă atunci când închidem ușa aparatului electrocasnic.

ADVERTISEMENT
Tags: