Life

De ce nu e bine să speli haine la 40 de grade. Greșeala pe care mulți români o fac când folosesc mașina de spălat. Care e temperatura optimă

De ce nu este bine să speli haine la 40 de grade. Mulți români fac această greșeală atunci când folosesc mașina de spălat.
01.03.2024 | 09:00
De ce nu e bine sa speli haine la 40 de grade Greseala pe care multi romani o fac cand folosesc masina de spalat Care e temperatura optima
De ce să nu mai speli haine la 40 de grade. Sura foto: Freepik/chandlervid85
ADVERTISEMENT

Motivul pentru care nu este bine să speli haine la 40 de grade. Mulți români au acest obicei atunci când folosesc mașina de spălat, dar fac o mare greșeală. Iată care este, de fapt, temperatura optimă pentru spălare.

De ce să nu mai speli haine la 40 de grade. Greșeala pe care o fac mulți români

Atunci când spălăm haine setăm adesea mașina de spălat la 40 de grade, însă nu aceasta este temperatura potrivită. Mulți români fac această greșeală și ar trebui să aibă grijă.

ADVERTISEMENT

În momentul în care vrei să speli rufe, trebuie să citești întotdeauna eticheta de întreținere a hainelor pentru a vedea temperatura potrivită, dar și alte indicații importante.

Alte aspecte importante sunt alegerea unui detergent eficient, dar și a produselor potrivite pentru spălarea rufelor. În acest fel, vei obține cele mai bune rezultate.

ADVERTISEMENT

Temperatura ideală pentru spălare diferă în funcție de tipul țesăturii, dar și de gradul de murdărie al hainelor. Până recent, temperaturile cuprinse între 40°C și 60°C sau chiar 90°C erau recomandate pentru a spăla hainele foarte murdare.

Cu toate acestea, specialiștii susțin că există o singură temperatură optimă pentru a spăla rufele, și aceea nu este de 40°C. Pentru a economisi niște bani, dar și pentru a proteja mediul înconjurător, cel mai bine este să speli hainele la 30°C.

ADVERTISEMENT

Dacă alegi să speli hainele la 30 de grade, consumul de energie va fi redus. În același timp, vei contribui la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, notează gandul.ro.

Ce beneficii ai dacă speli hainele la 30 de grade

În afară de faptul că spălarea rufelor la o temperatură mai scăzută este potrivită pentru mediul înconjurător, poate prelungi durata de viață a hainelor. Acestea nu se vor deteriora din cauza spălării la temperaturi prea ridicate.

ADVERTISEMENT

Culoarea hainelor se va menține pentru o perioadă îndelungată, iar țesăturile vor rezista și ele mai mult timp. De altfel, hainele nu vor mai fi la fel de uzate.

Datorită progreselor tehnologice în fabricarea mașinilor de spălat moderne și a detergenților, spălarea la temperaturi mai scăzute are aceleași rezultate ca atunci când speli hainele la temperaturi mai ridicate.

Pentru a spăla hainele cât mai bine, ai la dispoziție numeroase programe de spălare. Dacă optezi pentru temperaturi mai scăzute, vei reduce impactul asupra mediului înconjurător și vei salva și bani.

ADVERTISEMENT
Tags: