Fotbal intern

De ce nu e convocat Florin Tănase la echipa naţională: victima declaraţiilor lui Becali! Discuţia între Contra şi şefii FRF. EXCLUSIV

09.10.2019 | 12:36
De ce nu e convocat Florin Tanase la echipa nationala victima declaratiilor lui Becali Discutia intre Contra si sefii FRF EXCLUSIV
Florin Tănase nu mai e convocat la echipa naţională. Motivul e teama oficialilor FRF că Gigi Becali ar putea avea influenţă la naţională din nou. Foto: rpressport.eu
ADVERTISEMENT

FANATIK vă dă răspunsul la întrebarea de ce nu e convocat aproape niciodată Florin Tănase la echipa naţională. În ultimii doi ani, indiferent de forma şi de realizările “decarului” de la FCSB, acesta a fost mereu “sărit” de Cosmin Contra atunci când s-au făcut “telegramele” pentru jucătorii din campionatul intern. Practic, Tănase a căzut victimă nu evoluţiilor sale din Casa Pariurilor Liga 1, unde a fost constant un jucător apreciat, ci temerii oficialilor FRF că influenţa lui Becali la naţională, atât de prezentă în “era Iordănescu” s-a reactivat! 

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,31 este cota pentru “peste 0,5 goluri ” în prima repriză la meciul Insulele Feroe – România. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

De ce nu e convocat Florin Tănase la echipa naţională: conducerea Federaţiei l-a bănuit pe Contra că îi face jocurile lui Becali!

Florin Tănase nu e convocat la echipa naţională nici măcar acum, la aproape doi ani de când a bifat ultima sa selecţie sub tricolor, asta în ciuda faptului că unul din cei mai buni fotbalişti ai FCSB în ultimele sezoane şi a faptului că e unul din puţinii care e lăudat constant de Gigi Becali. De fapt, tocmai acesta e unul din motive! FANATIK vă prezintă de ce Florin Tănase, fotbalist cu cifre constant bune în Casa Pariurilor Liga 1 în ultimele două sezoane şi jumătate nu a mai prins echipa naţională din noiembrie 2017!

Mai precis, de pe 13 noiembrie 2017. Atunci, România pierdea pe teren propriu amicalul cu Olanda, cu un categoric 0-3. Era prima înfrângere a lui Cosmin Contra pe banca echipei naţionale, iar Florin Tănase fusese titular. Jucase peste 60 de minute şi făcuse un extrem de joc slab, chiar sub media naţionalei în acel meci. A doua zi însă, la sediul Federaţiei, a avut loc o discuţie între mai mulţi oficiali FRF, inclusiv preşedintele Răzvan Burleanu, şi selecţionerul Cosmin Contra, iar subiectul principal, din informaţiile FANATIK, a fost chiar Florin Tănase! Concret, l-au dat ca exemplu negativ în joc pe “decarul” FCSB şi chiar i-au sugerat lui Contra că o convocare a acestuia nu era neapărat oportună!

ADVERTISEMENT
Ultima prezenţă a lui Florin Tănase sub tricolor a fost în România-Olanda 0-3, în 2017. Foto: repressport.eu
Ultima prezenţă a lui Florin Tănase sub tricolor a fost în România-Olanda 0-3, în 2017. Foto: repressport.eu

Cifre foarte bune. Convocări, deloc!

  • 6 goluri şi 2 pase decisive a reuşit Tănase în acest sezon, în 18 meciuri
  • 40 de meciuri, 11 goluri şi 9 assist-uri sunt cifrele lui Tănase în sezonul 2018-2019
  • 45 de meciuri, 11 goluri şi 10 pase de gol– Tănase în 2017-2018

Care era raţionamentul din spatele acestei doleanţe, mai ales că actualul staff al FRF nu a fost niciodată genul care să-i impună unui selecţioner pe cine să convoace sau nu la lot? Simplu: teama de influenţa lui Becali! După “era Iordănescu”, în care aceasta era resimţită din plin, federalii aduseseră un antrenor străin, pe neamţul Daum, tocmai pentru a contracara astfel de practici. Contra venise doar de două luni (instalat în septembrie 2017), iar Tănase era cel mai lăudat fotbalist de patronul FCSB.  Astfel că pe sistemul “cine s-a fript cu ciorbă suflă şi în iaurt”, oficialii au decis să taie răul din rădăcină şi i-au sugerat lui Contra, printre rânduri, la discuţia respectivă, că echipa naţională trebuie să fie dincolo de orice suspiciune a unor eventuale selecţii de jucători pentru a fi vânduţi. Selecţionerul fusese şi el dezamăgit de randamentul lui “Tase”, aşa că decizia neoficială luată atunci a fost: adio naţională pentru jucător! Cel puţin pentru o perioadă de timp.

ADVERTISEMENT

Aşa a căzut, practic, Florin Tănase victimă a faptului că propriul patron îl împingea în faţă prin declaraţii! De la acel moment, decarul FCSB a mai fost convocat o singură dată, la “dubla” cu Lituania şi Serbia din Liga Naţiunilor (octombrie 2018), însă nu a fost trimis pe teren nici măcar un minut.  Aşa că Tănase rămâne cu cele patru selecţii pe care le-a acumulat până în 2017 la echipa naţională, toate în partide amicale! Asta deşi are cifre excelente în ultimele două sezoane şi jumătate: la fiecare două meciuri reuşeşte să marcheze sau să paseze decisiv!

“Selecţionerul ar trebui să se mai uite şi prin campionatul intern când face convocările!”

Florin Tănase

“Florin Tănase va fi convocat la naţională când voi considera eu că merită!”

Cosmin Contra

”Eu nu o să mă supăr niciodată pe Tănase. Eu îl mai pun la punct din când în când, dar nu mă supăr pe el. Îi mai dau în cap așa când joacă prost, dar cum să mă supăr eu pe Tănase. El e cel mai bun, cum să mă supăr pe el?!”

ADVERTISEMENT

Gigi Becali