News

De ce nu este bine să aduci prăjituri la birou de ziua de naștere. Obiceiul este periculos

Experții în sănătatea alimentației din Marea Britanie explică de ce nu este bine să ducem prăjituri la birou de ziua de naștere. Acest obicei poate fi unul periculos.
22.01.2023 | 17:32
De ce nu este bine sa aduci prajituri la birou de ziua de nastere Obiceiul este periculos
Specialiștii avertizează: nu este bine să ducem prăjituri la birou de ziua de naștere! De ce este periculos obiceiul. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

În zilele noastre, în special în cazul angajaților de la birouri, se practică cinstirea colegilor cu fel și fel de lucruri. Din acest ”meniu” nu lipsesc dulciurile, fie că vorbim de torturi sau prăjituri.

Specialiștii avertizează: nu este bine să ducem prăjituri la birou de ziua de naștere! De ce este periculos obiceiul

Specialiștii ne spun însă că acest obicei este unul periculos. Preşedintele Agenţiei pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie, prof. Susan Jebb, a comparat prezenţa prăjiturilor la birou cu fumatul pasiv.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu citat de NYPost, aceasta a spus: ”Dacă nimeni nu ar mai aduce prăjituri la birou, eu nu aş mai mânca prăjituri”.

Susan Jebb, care este și profesor de nutriționism și sănătate publică la Universitatea din Oxford a spus că angajaţii ar trebui să înceteze să mai testeze voinţa colegilor.

ADVERTISEMENT

Ea a explicat că a fi în preajma prăjiturilor la birou este ca şi cum ar fi vorba de fumatul pasiv, care, deşi nu este identic, provoacă daune şi altora din jur.

Lupta lui Susan Jebb cu dulciurile merge și mai departe. Aceasta a cerut ca așa numitele produse ”junk food” (mâncărurile pline de calorii) să nu mai aibă voie să fie prezentate în reclamele din media, deoarece ”subminează liberul arbitru al oamenilor”.

ADVERTISEMENT

O vedetă de televiziune din Marea Britanie a criticat dur aceste poziții exprimate de Susan Jebb. Vanessa Feltz a spus la emisiunea ”This Morning” că cele spuse de preşedintele Agenţiei pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie reprezintă lucruri ”aberante”. ”Unde mai este bucuria vieții?”, se întreabă Feltz.

Guvernul de la Londra, reacție după cele spuse de Jebb

Aceste comentarii ciudate făcute de Susan Jebb au trezit ecouri până la Guvernul Marii Britanii.

Un comunicat emis de instituția de pe Downing Street a dat asigurări cetățenilor că prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak, nu va interzice angajaților din companii să aducă dulciuri în birouri atunci când sărbătoresc diferite evenimente.

ADVERTISEMENT