Life

De ce nu este bine să mănânci multă înghețată. Explicația nutriționistului Mihaela Bilic

Cum ne dăunează consumul mare de înghețată. Explicația nutriționistului Mihaela Bilic. Află care sunt consecințele pe termen lung.
19.07.2023 | 15:20
De ce nu este bine sa mananci multa inghetata Explicatia nutritionistului Mihaela Bilic
Cum ne dăunează înghețata. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Înghețata este desertul favorit al nostru în timpul sezonului de vară. Dar, pe cât de bună, pe atât de nocivă, dacă este consumată în cantități mari. Mulți nu cunoaștem pericolele la care ne expunem atunci când savurăm, de exemplu, una, două sau mai multe înghețate pe zi.

Cum ne afectează sănătatea consumul mare de înghețată

Înghețata trebuie consumată cu moderație, potrivit nutriționiștilor. Dacă nu respectăm o astfel de regulă, atunci riscăm să ne alegem chiar și cu 1000 de calorii în plus, căci atât are un bol cu acest desert. Așadar, acumulăm grăsime și putem dezvolta hipertensiunea.

ADVERTISEMENT

Trigliceridele și colesterolul vor crește, de asemenea, din cauza cantității exagerate de înghețată. Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că este bine să înlocuim înghețata cu sorbetul, fiindcă acesta este mai sănătos. Conține doar piure de fructe și zahăr, în timp ce în înghețată găsim și: lapte, ouă, zahăr mai mult, toat acestea fiind combinate cu fructe.

”Înghețata este, fără îndoială, desertul preferat al verii. Vorbim astăzi despre înghețata de fructe și sora ei vegană, serbetul. Care este diferența dintre ele? Ei bine, în primul rând la capitolul compoziție.

ADVERTISEMENT

În înghețată avem lapte, ouă, zahăr și fructe, în schimb, în sorbet avem doar piure de fructe și zahăr. Este un fel de spumă de fructe congelată. Poate fi un avantaj pentru cei care vor, iată, să evite produsele de origine animală, căci aici avem produs vegan.”, a explicat Mihaela Bilic pe canalul său de youtube.

Zahărul din înghețată, dăunător pentru creier

De altfel, de-a lungul timpului s-a observat că prea mult dulce afectează și funcționarea creierului. După o cantitate mare de zahăr mâncată riscăm să avem probleme cu memoria, nu ne mai putem concentra și așa poate apărea și o stare de anxietate.

ADVERTISEMENT

Totodată, aflați că zahărul este cel care provoacă inflamații în organism. Cum? Ingredientul, în contact cu pancreasul, va face în așa fel încât acest organ să ”lucreze” ore suplimentare. În acest mod, se va produce hormonul care reglează glucoza din sânge și inflamația.

Așadar, zahărul este un factor care ne cauzează balonarea și un abdomen cu grăsime, pe lângă pâine, fast-food sau diferite tipuri de carbohidrați. În concluzie, evitați să fiți adepții unei alimentații nesănătoase, deoarece organismul se poate dezechilibra.

ADVERTISEMENT

Pe lângă un regim alimentar sănătos, specialiștii ne recomandă și mișcarea, cel puțin 30 de minute pe zi, deoarece corpul are nevoie de sport, ca să funcționeze în mod corespunzător. Nu uitați să acordați atenție și somnului, căci în timp ce dormiți, organele se refac în mod corespunzător.

ADVERTISEMENT