Life

Cât costă îngheţata cu arome exotice. Românii vor să mânânce cu gust de lemn dulce, trandafir picant, prosecco sau gin

Prețul unei înghețate cu arome exotice. Românii sunt atrași de cele cu gust de lemn dulce, trandafir picant, gin sau prosecco.
12.06.2023 | 11:55
Cat costa inghetata cu arome exotice Romanii vor sa manance cu gust de lemn dulce trandafir picant prosecco sau gin
Înghețata cu arome exotice este printre favorita românilor. Sursa foto: Dulcegarii culinare
ADVERTISEMENT

Suntem în sezonul în care înghețata este printre cele mai consumate produse de către români și nu numai. Puțini sunt cei care evită să o achiziționeze, dieta fiind printre motive, iar cei care nu se încumetă să o cumpere, nu se uită la preț atunci când vine vorba despre una cu arome exotice.

Înghețata cu gust de lemn dulce sau trandafir picant, un deliciu pentru români

Înghețata se diversifică de la un an la altul. În ultima vreme, cea cu gust de lemn dulce, gin, trandafir picant sau prosecco este printre favorite. Chiar dacă aromele noi sunt o adevărată provocare, mare atenție în cazul copiilor, căci nu le face bine conținutul de alcool.

ADVERTISEMENT

De asemenea, gelatierii combină gusturile enumerate cu cele de mentă, lavandă, busuioc, rozmarin, scorțișoară sau lămâie, vanilie, ciocolată sau cacao. Costurile sunt mai ridicate decât restul tipurilor de înghețată de pe piață, însă pentru unii români curiozitatea este mai mare.

”E absolut genială, lemnul dulce este ceva ce nu, e un gust pe care nu-l regăseşti în alte alimente şi faptul că e unic, e o combinaţie de caramel cu ciocolată, cu vanilie, are condimente. Îmi place lavanda, îmi place romul cu stafide, îmi place mango foarte mult”, a declarat pentru Observator o iubitoare de înghețată.

ADVERTISEMENT

Cupele de înghețată cu amestec de cocktail, un alt deliciu pentru români. Cât costă

Totodată, un răsfăț îl reprezintă în ultima vreme și combinațiile de cocktail în cupele de înghețată, cum ar fi Mohito, Cuba Libre sau căpșună cu Prosecco. Din acestea nu lipsesc urmele de coniac, vin, gin sau ate proseccouri aparte, mai spun gelatierii.

”Ne permitem să facem lămâia cu busuioc, lămâia cu puţin gin, grapefruit, toate fructele combinate cu foarte multe arome, mentă, busuioc, rozmarin, lavandă. Folosim gin, folosim vin, proseccouri deosebite. Gusturile clasice se găsesc peste tot.

ADVERTISEMENT

Le dăm cu un pic mai mult şi să le hidratăm cu coniac (…) Facem combinaţii de cocktail. Cum ar fi Mohito sau Cuba Libre, dar şi căpşună cu Prosecco”, au spus tot pentru sursa menționată Roxana Mihai și Sarolta Salamon, de profesie gelatieri.

O cupă de înghețată dintre cele menționate este mai scumpă decât una clasică. Prețul este de obicei dublu sau chiar triplu, mai exact, de 10, 12 sau 15 lei, în funcție de sortimentul ales. Potrivit studiilor, românii consumă până la 130 de grame de înghețată pe lună.

ADVERTISEMENT

De altfel, persoanele care țin la dietă trebuie să evite sau să aibă grijă la cantitatea de înghețată pe care o mănâncă, căci pot acumula până la peste 200 de calorii. Și pentru cei care nu respectă un regim culinar este relevantă cantitatea, fiindcă se pot alege cu probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT
Tags: