News

De ce nu l-a angajat niciodată Dumitru Dragomir pe Ion Cristoiu. Dezvăluirile făcute la “MAX Profeţiile lui Mitică”

Dumitru Dragomir a dezvăluit în direct la "MAX Profeţiile lui Mitică" motivele pentru care nu l-a angajat niciodata pe Ion Cristoiu la ziarele pe care le-a patronat.
02.02.2024 | 16:27
De ce nu la angajat niciodata Dumitru Dragomir pe Ion Cristoiu Dezvaluirile facute la MAX Profetiile lui Mitica
Dumitru Dragomir a dezvăluit de ce nu l-a angajat pe Ion Cristoiu la publicațiile sale Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragmir a dezvăluit în emisiunea “MAX Profeţiile lui Mitică” motivul pentru care nu l-a angajat niciodată pe Ion Cristoiu la vreunul din ziarele sale, deşi a fost vreme îndelungată patron de presă şi a lucrat cu jurnalişti importanţi.

Dragomir despre Cristoiu: “A scris o prefaţă de un sfert de carte”

Dumitru Dragomir i-a spus lui Horia Ivanovici că în calea colaborării cu Ion Cristoiu nu au stat motivele financiare, ci succesul de care se bucura jurnalistul la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT

“L-am angajat eu pe Dinu Săraru… Nu m-am gândit să-l angajez pe Cristoiu pentru că îi mergeau foarte bine ziarele lui atunci. Cine putea să-l ia pe Cristoiu de la Zig Zag sau ce ziare mai avea el atunci? Cristoiu e un titan”, a spus Dragomir, la “MAX Profeţiile lui Mitică”.

Altfel, fost şef al LPF are un mare respect şi admiraţie pentru munca de jurnalist a lui Ion Cristoiu. “E un tip foarte deștept, e tare de tot. Eu am fost patron de presă şi am avut mai multe ziare decât el.

ADVERTISEMENT

Dar el e făcător de de ziare mari. Gândeşte-te ce ziare a avut”, a afirmat Dumitru Dragomir în discuţia cu Horia Ivanovici.

Într-o notă mai umoristă, Dragomir s-a referit şi la o întâmplare care îl are în centru pe Ion Cristoiu. Ea este legată de cartea scrisă de fostul ministru de Interne, Garbriel Oprea, “Confesiuni din sufrageria lui Oprea”.

ADVERTISEMENT

“Cristoiu îi face o prefaţă de vreo 40 de pagini la cartea asta. Este prima dată când citesc o prefaţă de un sfert de carte. dacă citeşti numai prefaţa lui Cristoiu nu-ţi mai trebuie nimic. Faci burtă”, a spus cu umor Dumitru Dragomir.

Ion Cristoiu a devenit imediat după 1990 director al publicaţiei Expres Magazin şi al săptămânalului Zig-Zag, ambele cu tiraje de 600.000 de exemplare la apariţie. De asemenea, în 1992 a devenit co-fondar şi director al cotidianului Evenimentul Zilei, care a ajuns rapid la un tiraj de aproximativ 850.000 de exemplare.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l priveşte pe Dumitru Dragomir, acesta a lansat în 1991, împreună cu Nicolae Dobrescu, cotidianul sportiv “Sportul Românesc”, cu Ovidiu Ioanițoaia în funcţia de redactor-şef.

De ce NU L-A ANGAJAT NICIODATA Mitica Dragomir pe Ion Cristoiu

ADVERTISEMENT