Life

De ce nu se aruncă apa în care a fiert porumbul. Poate fi folosită în multe preparate

Motivul pentru care nu se aruncă apa în care a fiert porumbul. Lichidul poate fi utilizat în foarte multe feluri de mâncare.
19.07.2023 | 08:55
De ce nu se arunca apa in care a fiert porumbul Poate fi folosita in multe preparate
Motivul pentru care nu se aruncă apa în care a fiert porumbul. Lichidul poate fi utilizat în multe feluri de mâncare. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce nu se aruncă apa în care a fiert porumbul. Poate fi folosită în multe preparate culinare. Află de la FANATIK ce trebuie să știi despre lichidul cu o culoare ușor gălbuie și care sunt proprietățile pe care le are.

Motivul pentru care nu se aruncă apa în care a fiert porumbul. Lichidul poate fi utilizat în multe feluri de mâncare

Știi care este motivul pentru care nu se aruncă apa în care a fiert porumbul dulce? Ei bine, lichidul poate fi utilizat în multe feluri de mâncare datorită aromelor pe care le lasă cereala în timpul fierberii pe aragaz.

ADVERTISEMENT

Lichidul rezultat este de două ori mai amidonat, fiind perfect pentru a lega sosurile pentru paste sau pentru tocănițe. În plus, are o aromă dulce, delicioasă și fină, ceea ce înseamnă că apa este ideală pentru supa de legume.

De asemenea, pastele se pot fierbe în această apă pentru un gust savuros și încântător. Apa în care a fiert porumbul are numeroase întrebuințări în bucătărie, însă trebuie să avem grijă să nu o păstrăm prea mult timp la frigider pentru că își pierde gustul delicat.

ADVERTISEMENT

Se folosește la scurt timp după ce s-a pus la rece pentru că va deveni acră. Dacă nu se folosește imediat, atunci gospodinele au posibilitatea să o congeleze pe o perioadă lungă în recipiente pentru gheață sau în vase de plastic.

Indicat ar fi ca lichidul din oala în care a stat porumbul la fiert să se folosească la mâncărurile care nu conțin carne pentru că atunci gustul acestora se va schimba radical și poate fi mai greu de savurat de oameni.

ADVERTISEMENT

Cum mai poate fi folosită apa în care a fiert porumbul

Apa în care a fiert porumbul poate fi folosită și în alte feluri, nu doar în preparatele culinare preferate. Unele gospodine aleg să ude florile din casă, la fel de bună fiind și apa în care au fost puși la fiert cartofii pentru piure.

Substanțele nutritive care rămân în oală sunt benefice pentru plante, așadar lichidul este perfect pentru a iriga florile. În felul acesta substanțele nutritive ajung în sol și la rădăcinile plantelor, ajutându-le să se dezvolte armonios.

ADVERTISEMENT

E foarte important ca apa în care a stat porumbul pe aragaz să se răcească înainte să se folosească. Mai mult decât atât, trebuie să țineți cont și de faptul că apa nu trebuie să fie sărată pentru a se uda florile din locuință.

ADVERTISEMENT