News

De ce nu se vaccinează românii: explicația lui Cristian Tudor Popescu

Motivul pentru care români nu se vaccinează, conform lui Cristian Tudor Popescu.
07.10.2021 | 11:48
De ce nu se vaccineaza romanii explicatia lui Cristian Tudor Popescu
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a explicat care este motivul pentru care românii refuză să se vaccineze împotriva infecției cu noul coronavirus.

De ce crede Cristian Tudor Popescu că nu se vaccinează românii

Astfel, gazetarul a explicat faptul că „primitivismul” este cel care i-a determinat pe români să nu se imunizeze împotriva noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el a pus rata mică de vaccinare din România pe seama „ignoranței” și a „iraționalității”. CTP a precizat că sunt trei sferturi dintre români care refuză vaccinarea, iar mulți dintre ei sunt chiar medici și profesori, oameni care iau contact cu atâtea persoane zilnic.

Conform lui Cristian Tudor Popescu, nu guvernul este de vină pentru faptul că poporul român nu vrea să se vaccineze, pentru că s-a ajuns chiar și la situația în care cei care se vaccinau primeau mici, cum a fost situația în Piața Obor din Capitală.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pentru ca vaccinarea să fie promovată, guvernanții au decis să pună în aplicare inclusiv tombole sau loterii, la care românii pot câștiga premii consistente.

Ce a avut de spus CTP despre românii care nu se vaccinează. Cuvinte grele ale gazetarului

Dar nici acestea nu au fost de ajuns pentru a-i face pe români să se vaccineze.

„Oricât de greu de înghițit ar fi această constatare, rațiunea mă obligă s-o enunț: procentul uriaș de nevaccinați este pe măsura primitivismului actualului popor român.

ADVERTISEMENT

A ignoranței și iraționalității de care sunt stăpâniți aproape trei sferturi dintre noi, mulți cadre medicale și didactice.

Guvernul n-a făcut ce trebuie ca românii să se vaccineze nu e decât o frază bombastică în caftul politic.

ADVERTISEMENT

Ce dracu să facă? Să le dea mici, bere, fasole cu ciolan, mai multe tombole și loterii? Să-i scarpine pe burtă?

Atât guvernul Orban cât și guvernul Cîțu au comis tâmpenii cât cuprinde. Dar nu asta”, a relatat Cristian Tudor Popescu, pe Republica.

Gazetarul a atras atenția și asupra faptului că în țară sunt zeci de mii de oameni care nu s-au vaccinat anti-Covid și trec prin chinuri groaznice și chiar își pierd viața, dar nici măcar lucrul acesta nu este de ajuns pentru ca cei neimunizați să facă dozele de vaccin.

„A refuza vaccinul în aceste condiții e un gest care ține de joasa calitate umană a individului”, a mai informat jurnalistul.

ADVERTISEMENT
Tags: