News

De ce nu și-a mai văzut Zelenski soția de la începutul războiului. „Ne-a fost interzis”

Într-un interviu acordat presei occidentale, Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, a explicat că nu și-a văzut soțul de la începutul războiului cu Federația Rusă.
13.04.2022 | 07:06
De ce nu sia mai vazut Zelenski sotia de la inceputul razboiului Nea fost interzis
Olena Zelenska nu s-a mai întîlnit cu soțul ei de la începutul războiului. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Olena Zelenska și soțul acesteia, Volodimir Zelenski sunt separați de la începutul invaziei rusești în țara lor. Prima familie a Ucrainei este separată de mai bine de o lună, asta din cauza măsurilor de securitate, notează CNN.

O familie  dezbinată de război

După cum a explicat jurnaliștilor occidentali, Olena Zelenska, soțul și copii lor au rămas în Ucraina, asta în ciuda pericolului care, adesea, îi viza direct. În timp ce Volodimir Zelenski a continuat să conducă statul ucrainean în acest război, soția sa s-a concentrat pe problemele umanitare.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Olena s-a concentrat pe aducerea în prim-plan a problemelor umanitare cu care se confruntă concetățenii ei, dar mai ales copii.

În ciuda eforturilor pe care le face pentru familiile din țara sa, Olena nu a reușit să își mai vadă soțul de la începutul războiului, iar cei doi comunică doar la telefon.

ADVERTISEMENT

“Volodymyr și echipa sa locuiesc de fapt în biroul președintelui. Din cauza pericolului, copiilor mei și cu mine ne-a fost interzis să stăm acolo. Deci, pentru mai mult de o lună comunicăm doar prin telefon”, le-a explicat Prima Doamnă a Ucrainei reporterilor.

Reporterii au întrebat-o pe Olena cum face față faptului că, după cum arată serviciile de informații, s-ar afla pe lista țintelor forțelor rusești. Ea le-a răspuns că în acest război fiecare ucrainean reprezintă o țintă.

ADVERTISEMENT

“Dintr-un anumit motiv, mi se pune în mod constant această întrebare. Dar dacă te uiți atent, devine clar că fiecare ucrainean este o țintă pentru ruși: fiecare femeie, fiecare copil.

Cei care au murit ieri de o rachetă rusească [în timp ce] încercau să evacueze din Kramatorsk nu erau membri ai familiei prezidențiale, erau doar ucraineni. Deci ținta numărul unu pentru inamic suntem noi toți”, le-a răspuns Olena jurnaliștilor.

ADVERTISEMENT

Deși nu s-au putut întâlni față în față de mai bine de o lună, relația dintre cei doi nu pare a se fi schimbat și, după cum le-a explicat Olena jurnaliștilor, calitățile care fac din Volodimir un sprijin pentru familia sa sunt puse acum în slujba celor din jur.

“Întotdeauna am știut că el a fost și va fi un sprijin de încredere pentru mine. Apoi a devenit un tată minunat și un sprijin pentru familia noastră. Și acum a arătat aceleași trăsături. Nu s-a schimbat. Doar că mai mulți oameni îl văd prin ochii mei”, a mai adăugat Olena.

Alături de Olena, se află și cei doi copii ai cuplului prezidențial: Sasha, fiica de 17 ani și Kyrylo, fiul de 9 ani. Prima Doamnă le-a explicat reporterilor că este norocoasă că cei doi sunt alături de ea și că aceștia s-au maturizat foarte mult de la începutul războiului.

ADVERTISEMENT